Aleksandar Ponjavić, košarkaš Borca pred susret sa Sparsom u Drugoj ABA ligi: Moramo da se iskupimo navijačima

Milan Zubović
Aleksandar Ponjavić, košarkaš Borca pred susret sa Sparsom u Drugoj ABA ligi: Moramo da se iskupimo navijačima

BANjALUKA - Priliku da se iskupe navijačima za poraz od Heliosa (99:93 (78:78, 87:87)) košarkaši Borca imaće večeras od 18 časova protiv Sparsa u desetom kolu Druge ABA lige.

Domaći teren nije donio sreću Banjalučanima protiv slovenačkog tima, pa je skoro hiljadu i po navijača razočarano napustilo dvoranu “Borik”. Bio je to prvi poraz ove sezone “crveno-plavog” tima koji nije uspio da veže osmi trijumf, ali je i pored toga ostao lider na tabeli sa skorom 7-1. Protiv sarajevskog tima neće imati mnogo izbora već da upišu pobjedu i potvrde dobru formu koja ih krasi ove sezone. Prvu utakmicu u dresu Borca odigrao je Aleksandar Ponjavić i ubacio šest poena. Vjeruje da ekipa može naći snagu za novu utakmicu.

- Ostaje žal za ovom utakmicom i sada hladne glave moramo da razmislimo o svemu. Nemamo puno vremena, pred nama je dobra ekipa Sparsa koja se pojačala pred drugi deo sezone. Moramo pametnije i skoncentrisanije da uđemo u tu utakmicu i nadam se pobedi. Žao mi je svih navijača koji su došli da nas podrže i napravili odličnu atmosferu tako da im se moramo odužiti na večerašnjoj utakmici. Obećavam da ćemo biti agresivniji i energičniji, dok se nadam da će nas ponovo podržati u istom broju i da ćemo zajedno doći do pobede - istakao je Ponjavić.

I pored rezultatskog minusa tokom većeg dijela utakmice “crveno-plavi” su imali odlične prilike da dođu do trijumfa u dramatičnoj završnici kao i prvom produžetku, ali im se nije dalo. Kada je na minut i po prije kraja meča Draško Knežević pogodio trojku za 77:73, činilo se da će domaćin upisati pobjedu. Leon Šantelj vratio je trojku (76:77) 14 sekundi prije kraja, zatim je Stefan Kenić pogodio prvo, a promašio drugo slobodno bacanje nakon kojeg je uhvatio loptu u napadu. Diante Boldvin bacio je loš pas prema Kneževiću kojeg je presjekao Ervin Li, a Šantelj donio izjednačenje šest sekundi prije kraja, dok Kenić nije pogodio iz teške situacije u posljednjoj sekundi. Na 27 sekundi pred kraj prvog produžetka Boldvin je donio izjednačenje, a Knežević iz teške situacije promašio za dva pa se ušlo u drugih pet minuta tokom kojih je slovenački tim dominirao.

- Ovo je težak poraz za nas. Trebala nam je pobeda u prvoj utakmici balon turnira i podlegli smo pritisku publike i domaćeg terena. Imali smo dobijenu utakmicu u svojim rukama i našim glupostima odnosno izgubljenim loptama doveli smo do prvog zatim i drugog produžetka, te poraza - rekao je Ponjavić.

Najbolji u njegovom timu bio je Boldvin sa 17 poena, Kenić je dodao 16, Knežević 14, Radoš Šešlija 13 uz 12 skokova. Za razliku od Banjalučana, Sarajlije su slavile u osmom kolu protiv Širokog sa 69:63. Borac je pobijedio Spars na svom terenu ove sezone u Ligi BiH, dok je poražen u gostima.

Finale Kupa Srpske

Finalna utakmica Kupa Republike Srpske za košarkaše između Borca i Leotara biće odigrana u Banjaluci 16. februara od 20 časova. Pokrovitelj finalne utakmice Kupa Republike Srpske je predsjednica Republike Srpske, Željka Cvijanović, a utakmica je u programu proslave Dana Republike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana