Majstor okačio kopačke

Nenad Đerić
Majstor okačio kopačke

Prijedor - Kapiten Rudar Prijedora Nedžad Žerić donio je odluku da u 40. godini završi karijeru i biće ubuduće saradnik šefa stručnog štaba Velimira Baje Stojnića.

Uz rad sa prvim timom biće zadužen i za praćenje igrača iz omladinskih selekcija. Odlazak sa terena istinskog majstora u kopačkama simpatizere “rudara” sigurno će rastužiti.

- Dosta je bilo. Dolaze mlađi, a želja mi je da se bavim trenerskim poslom, a raduje me da postoji vizija čiji je program osmislio Stojnić. Osnovna zamisao je da se mnogo veća pažnja poklanja talentima iz regije, te da, gledano sa ekonomskog aspekta budu okosnica igračkog kadra. Rudar Prijedor mora da bude ponos Krajine - rekao je Žerić.

Za loptom je počeo da trči u rodnoj Kozaruši, na terenu Mrakovice, a u 14. godini se našao u Rudaru, uglednom fudbalskom kolektivu, tada iz Ljubije, koji je bio član Zapadne grupe Druge savezne lige SFRJ. Prošao je njegove mlađe kategorije, da bi ga, kao juniora, čuveni trener Radoslav Zubanović u sezoni 1990/91. priključio prvotimcima sa kojima je bio na zimskim pripremama. Otišao je potom na odsluženje vojnog roka, a ratna dešavanja prekinula su mu snove da obuče “zeleno-crni” dres najbolje ekipe.

- Karijeru sam nastavio 1995/96. u Travniku, postao i bh. reprezentativac, a potom sam prešao u bihaćko Jedinstvo. Proveo sam tri godine u Izraelu, imao povredu ukrštenih ligamenata, a 2002. godine se ponovo vratio u Jedinstvo. Bio sam među “crvenima” dvije sezone, pa opet dvije u Travniku, da bi još jednu odigrao na stadionu “Pod borićima” u Bihaću - naglasio je Žerić.

Sa 35 godina 2007. riješio je da kaže fudbalu zbogom, ali pred početak proljećnog dijela Druge lige Republike Srpske, grupa zapad, uslijedio je poziv iz Rudar Prijedora, tadašnjeg šefa struke Darka Nestorovića.

- Riješio sam da vratim dug klubu u kojem sam fudbalski prohodao i ne sluteći da ćemo ispisati jednu tako lijepu priču. Drago mi je da sam postao dio istorije na tom putu u kojem smo izborili plasman u Prvu ligu RS, a odmah zatim kroz nju se “prošetali” do društva najboljih klubova BiH. Veoma je bitno što se za ove tri takmičarske sezone mnogo toga popravilo nabolje i vjerujem da će budućnost biti još ljepša - dodao je Žerić.

Rekord

Nedžad Žerić je rekorder po broju utakmica u dresu Rudar Prijedora u Premijer ligi BiH. Od 90 mečeva koliko su Prijedorčani odigrali u tri godine takmičenja u bh. eliti on je nastupio u 85 mečeva i postigao devet golova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana