Žiri verifikuje liste kandidata

Milan Zubović
Žiri verifikuje liste kandidata

Banjaluka - Prva sjednica stručnog žirija 62. Izbora deset najboljih sportista Republike Srpska biće održana danas (11 časova) u prostorijama "Glasa Srpske".

Svi strukovni savezi obaviješteni su da do 21. novembra treba da pošalju svoje prijedloge, a na adresu našeg lista stiglo je 20 prijedloga. Žiri, sa proslavljenim vaterpolistom Aleksandrom Šapićem na čelu danas će verifikovati sve pristigle dopise iz saveza. Osim Šapića, u žiriju su proslavljeni fudbaler Vladan Grujić, predstavnik Ministarstva porodice, omladine i sporta Oliver Gačić, urednik sportske redakcije RTRS-a Dragan Novaković i urednik sportske redakcije "Glasa Srpske" Dušan Repija.

Poslije verifikacije kandidata, pred članovima će se naći kratke biografije i rezultati svih kandidata, a biće diskutovano i o specijalnim nagradama i plaketama.

- Sam pogled na listu pristiglih kandidata dovoljan je da zaključimo da zaista nećemo imati lagan posao. Ipak, vjerujem da ćemo odlučiti kako treba i izabrati najboljeg od najboljih - rekao je Repija.

Poslije ove sjednice biće održana još jedna u prvoj polovini novembra, na kojoj će žiri skratiti listu na deset besmrtnih, a na sami dan manifestacije, 21. decembra, biće odlučeno koji će sportista ponijeti titulu najboljeg u Republici Srpskoj. Osim deset najboljih sportista, na završnoj večeri ujedno će biti dodijeljeno još nekoliko priznanja i to povelja za izuzetan sportski poduhvat godine, plakete za izuzetan doprinos u afirmaciji i unapređenju sporta, plaketa za dugogodišnji doprinos razvoju sporta, plakete za ambasadore sporta RS, plaketa za izuzetne rezultate u sportu za invalide, plaketa za doprinos, razvoj i unapređenje specijalnih i paralelnih veza Srbije i RS u oblasti sporta, te "Zlatno pero - Limun Papić", namijenjeno najboljem sportskom novinaru.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić je predsjednik Organizacionog odbora, a generalni medijski pokrovitelj manifestacije je RTRS. Kao i prethodnih godina, "Glasov" partner u organizaciji je Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Šapić

Zbog poslovnih obaveza prvoj sjednici žirija neće prisustvovati predsjednik Aleksandar Šapić, ali je upoznat sa svim detaljima.

- Žao mi je što ne mogu da prisustvujem sjednici, ali sam dobio sav materijal i telefonski ću se konsultovati sa članovima žirija. Verujem da nećemo pogrešiti - rekao je Šapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana