Za spektakl čista desetka

Dušan Repija
Za spektakl čista desetka

Banjaluka - Svečanost Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske i ove godine okupila je vrhunske sportske asove, koji se iz godine u godinu odazivaju pozivu "Glasa Srpske" i uveličavaju završnu manifestaciju.

Savo Milošević, Milan Gurović, Dejan Brđović, Nenad Borovčnin, Ljubinko Drulović, Dane Korica i brojni gosti iz Srbije, sportisti za fenomenalnim karijerama i nosioci medalja sa evropskih i svjetskih prvenstava, još jednom su pokazali svu svoju veličinu. Upućivali su čestitke najboljim sportistima, strpljivo se fotografisali sa brojnim poštovaocima, a bilo ih je stvarno mnogo i redom isticali da im je velika čast što su dio manifestacije.

Predsjednik žirija i ovjekovječeni prijatelj našeg lista, kao i Republike Srpske, direktor svih reprezentacija Srbije Savo Milošević imao je samo riječi hvale za organizaciju.

- "Glas Srpske" je i u ovim teškim vremenima održao visok nivo manifestacije. Ne znam ni sam na koliko sam Izbora sportiste Republike Srpske bio, ali svaki put mi se čini da idete korak dalje i da je organizacija iz godine u godinu na višem nivou - rekao je Milošević.

Proslavljeni košarkaš Milan Gurović privukao je možda i najviše pažnje, kako posjetilaca tako i novinara. I sam priznaje da nije očekivao tako nešto.

- Prvi put sam u Banjaluci u svojstvu gosta na manifestaciji "Glasa Srpske". Zvuči kao fraza, ali stvarno sam oduševljen onim što sam video i načinom na koji sam prihvaćen u Banjaluci. Želim od srca da vam čestitam i obećam da ću i u budućnosti rado biti vaš gost, naravno ukoliko me budete pozvali - rekao je Gurović.

Državni sekretar u ministarstvu omladine i sporta Srbije Nenad Borovčanin još jednom je obećao da će resorno ministarstvo učiniti sve da nastavi usku saradnju sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

- Dva ministarstva pokrenula su ni zajedničkih akcija. Već imamo plan aktivnosti za 2014. godinu i sa zadovoljstvom mogu da istaknem da će saradnja biti još čvršća - rekao je Borovčanin.

Potpredsjednik Sportskog saveza Srbije, legenda srpske atletike Dane Korica nije krio oduševljenje.

- Svaka čast "Glasu Srpske"! Čista desetka za svečanost! Sportisti su svojim rezultatima zaslužili a vrsni domaćin im upriličio pravi praznik sporta.

Proslavljeni srpski odbojkaš  Dejan Brđović pohvalio je manifestaciju "Glasa Srpske"

- Ako nešto traje nepunih šest decenija i, koliko sam čuo a sada se i uverio, da je svake godine sve bolje i bolje onda je jasno da je domaćin na pravom putu. Najvažnije da su naša deca, a to su najbolji sportisti, zadovoljni. I zaista im je priređena vrhunska priredba.    

Cvijanović

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da su uspješni sportisti i sportski radnici najbolji ambasadori Srpske.

- Ovim mladim sportistima poručujem da to imaju na umu kada nastupaju na domaćim i međunarodnim takmičenjima, a Republika Srpska će znati da cijeni i vrednuje njihove napore - rekla je Cvijanovićeva.

Još je napomenula da je Vlada Srpske u posljednjih sedam godina izgradila 29 dvorana, 81 sportsko igralište i 29 sportskih sala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana