U susret 61. izboru deset najboljih sportista u organizaciji Glasa Srpske: Među kandidatima 11 debitanata

Darko Pašagić
U susret 61. izboru deset najboljih sportista u organizaciji Glasa Srpske: Među kandidatima 11 debitanata

Banjaluka - Na svečanosti u Banskom dvoru Republika Srpska sutra će 24. put dobiti svoje najbolje sportiste u okviru 61. tradicionalne akcije "Glasa Srpske".

Dok ljubitelji sporta sa nestrpljenjem čekaju da vide koji su sportisti obilježili godinu na izmaku treba istaći da su za 23 strukovna saveza predložila kandidate među kojima je čak 11 onih koji su prvi put nominovani, a to su Siniša Radoja (fudbal), Tanja Karišik (skijanje), Branislav Marković (tekvondo), Saša Zimonjić (odbojka), Mihajlo Čeprkalo (plivanje), Anđela Delić (košarka), Stefan Janković (rukomet), Nataša Vidović (karate), Draško Vujković (vaterpolo), Momir Ašonja (Šahovski savez invalida) i Velizar Šurbat (Streljački savez invalida).

Među preostalih 12 koji su se našli u odabranom društvu njih četvoro do sada nije nagrađivano u akcijama "Glasa Srpske": Siniša Petković (streljaštvo), Aleksa Crnčević (biciklizam), Đorđe Tomić (boks) i Milan Babić (kik-boks).

Miro Vasić (Menerali) i Igor Ignjatović (košarka u kolicima) nagrađivani su do sada plaketama za izuzetne rezultate u sportu za invalide, dok su se Goran Dojčinović (automobilizam), Mitar Mrdić (džudo), Darko Savić (kajak-kanu), Miljana Antonić (stoni tenis), Đorđe Paštar (kuglanje) i Dušan Babić (atletika) nalazili već među deset najboljih sportista. Od njih šestoro najuspješniji je Mrdić koji se među laureatima našao čak šest puta. Prvi putu bilo je to prije 12 godina, na izboru za 2003. kada se našao na sedmoj poziciji. Godinu dana kasnije bio je drugi, 2006. četvrti, a 2007. osmi. U izboru za 2008. godinu proglašen je za najboljeg sportistu Republike Srpske, da bi u prošlom bio peti.

Paštar se na listi našao tri puta. U izboru za 1998. godinu bio je sedmi, godinu dana kasnije drugi, a 2004. godine, na jubilarnoj, 50. smotri pripala mu je titula najboljeg sportiste Republike Srpske). Isti broj puta među najboljima se našao i Savić, koji 2010. bio sedmi, 2012. treći, a 2013. godine osmi). Prijedorska stonoteniserka je tri puta bila deveta, 2007, 2008. i 2012. godine). Po jednom su se na listi našli Dojčinović koji je 2004. godine bio deseti i Babić, koji je godinu dana kasnije bio šesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana