Sportisti najbolji ambasadori Srpske

Darko Pašagić
Sportisti najbolji ambasadori Srpske

Banjaluka - Kao i ranijih godina na dan manifestacije i ove godine u prostorijama "Glasa Srpske" upriličen je prijem za najbolje sportiste Republike Srpske u 2015. godini.

Direktor "Glasa Srpske" Boris Dmitrašinović, čestitajući najboljima, istakao je da je manifestacija, koju već 61. godinu organizuju dnevne novine Republike Srpske, nadaleko poznata i jedna od najstarijih na prostoru bivše Jugoslavije.

- Drago mi je što su najbolji sportisti za 2015. godinu ponovo naši gosti. Od 1955. godine radimo istu stvar i uprkos teškoj situaciji u društvu, potrudili smo se da i ovoga puta završna manifestacija bude za pamćenje, pogotovo vama, koji ste se našli među najboljima. U prvih 37 izbora birani su najbolji u Bosanskoj Krajini, a evo već 24. put biramo najbolje sportiste Srpske. Srećan sam što ste ovdje sa nama i velika mi je čast što imam priliku da se upoznam i družim sa našim najboljim ambasadorima i ponosom cijele Srpske - naglasio je Dmitrašinović.

Veteran na listi je džudista Leotara Mitar Mrdić, kome je ovo sedmi put da se našao u odabranom društvu.

- Iako sam se na ovom mjestu našao više puta, svaki novi put je poseban doživljaj za mene, koji se pamti do kraja života. Nije bitno ko će na kraju biti najbolji, pošto je i sam ulazak među deset najboljih velika stvar - istakao je Mrdić.

Za razliku od Mrdića, odbojkašu Mladosti iz Brčkog ovo je bio prvi put da prisustvuje prestižnoj manifestaciji. Kako je istakao, mnogo mu znači što je ušao među odabrane sportiste Republike Srpske za 2015. godinu.

- Drago mi je što sam ušao među odabrane. Za mene je ovo velika čast i zadovoljstvo, a ovo je dokaz da su moji rezultati bili vrijedi i da su to ljudi prepoznali. Ovo nije priznanje samo za mene, već i za sve moje saigrače i sve u klubu, bez kojih ne bi bilo moguće postići sve uspjehe koje sam postigao ove godine - kazao je korektor Mladosti.

Darko Savić

Nakon godinu pauze ponovo je među deset najboljih ušao kajakaš Vrbasa iz Banjaluke Darko Savić.

- Izuzetno mi je drago što sam ponovo među odabranima. Trudio sam se cijele godine i ovo je na neki način nagrada za sve što sam postigao - kazao je Savić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana