Šapić predsjednik žirija Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske

Danijel Radujković
Šapić predsjednik žirija Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske

Banjaluka - Proslavljeni vaterpolista Srbije i jedan od najboljih svih vremena Aleksandar Šapić biće predsjednik žirija 62. Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske koji organizuje "Glas Srpske".

Već na prvi poziv iz naše redakcije, Šapić je odgovorio pozitivno i sa oduševljenjem prihvatio ulogu prvog čovjeka žirija jedne od najstarijih manifestacija ovog tipa na Balkanu koja će biti održana 21. decembra u Banskom dvoru sa početkom u 20.10 časova.

- Znam koliko ljudi u Srpskoj vole Srbiju i znam koliko su se radovali i koliko se raduju svakoj našoj medalji. Čak sam ponekad bio ljubomoran, jer sam imao utisak da su navijači iz Srpske sa više emocija pratili svaki naš meč. Znam da se ništa nije promenilo ni danas i sa oduševljenjem sam prihvatio poziv da dođem i da bar na taj način zahvalim za dugogodišnju podršku - rekao je Šapić.

Osim njega, članovi žirija biće urednik sportske redakcije Radio-televizije Republike Srpske Dragan Novaković, proslavljeni fudbaler Vladan Grujić, jedan član ispred Ministarstva porodice, omladine i sporta RS, kao i predstavnik "Glasa Srpske" Dušan Repija. Sportski savezi imaju rok da do 21. novembra dostave imena kandidata koji su u tekućoj godini imali najbolje rezultate. Nakon što pristignu svi prijedlozi, stručni žiri će na prvoj sjednici usvojiti liste kandidata.

- Verujem u poštenost i pravičnost izbora iako znam da nam posao neće biti jednostavan, izabrati najboljeg od najboljih. Ipak, verujem da ćemo doneti dobre odluke - rekao je Šapić.

On je tokom karijere sa reprezentacijom Srbije osvojio srebrnu i dvije bronzane medalje na Olimpijskim igrama, zlato, srebro i dvije bronze na svjetskim prvenstvima, tri zlata i dva srebra na evropskim prvenstvima...

Prije četiri godine odlučio je da završi bogatu karijeru i posveti se politici. Za sada je uspješan kao i u sportu, jer je postao predsjednik opštine Novi Beograd. Sve medalje koje je osvojio tokom bogate karijere poklonio je u humanitarne svrhe, a osnivač je i fondacije "Budi human - Aleksandar Šapić" koja ima cilj da pomogne pojedincima, udruženjima i ustanovama kojima je pomoć neophodna.

Priznanja

Osim nagrada za deset najboljih sportista Srpske, na završnoj manifestaciji biće dodijeljena povelja za izuzetan sportski poduhvat godine, plakete za izuzetan doprinos u afirmaciji i unapređenju sporta, plaketa za dugogodišnji doprinos razvoju sporta, plakete za ambasadore sporta RS, plaketa za izuzetne rezultate u sportu za invalide, plaketa za doprinos, razvoj i unapređenje specijalnih i paralelnih veza Srbije i Republike Srpske u oblasti sporta, te "Zlatno pero - Limun Papić" najboljem sportskom novinaru. Generalni medijski pokrovitelj manifestacije je RTRS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana