Radojičić: Pomoći ću koliko budem mogao

Danijel Radujković
Radojičić: Pomoći ću koliko budem mogao

Banjaluka - Sjednica Organizacionog odbora 62. Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske biće održana u 8. decembra u 11 časova.

Utvrđeno je ovo na prvom sastanku predsjednika Organizacionog odbora ove manifestacije i gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića sa direktorom "Glasa Srpske" Borisom Dmitrašinovićem. Sve potrebne aktivnosti i pripreme za završnu manifestaciju koja će biti održana 21. decembra u Banskom dvoru odavno su počele, a na sjednici će biti napravljen svojevrstan presjek do sada urađenog i dogovorene posljednje aktivnosti kako bi svečana ceremonija još jednom izgledala veličanstveno. Radojičić se bez oklijevanja stavio na raspolaganje.

-        Čast mi je i zadovoljstvo što sam se, na prijedlog "Glasa Srpske", našao na čelu ovogodišnjeg Organizacionog odbora. Prihvatio sam ovaj prijedlog, svjestan da se konstantno mora raditi na unapređenju sportske kulture i popularisanju sportskih aktivnosti, kao važnog elementa svake društvene zajednice. U isto vrijeme, kao gradonačelnik Banjaluke, učiniću sve što je u mojoj moći i nadležnosti da se sport na području grada podigne na viši nivo. Siguran sam da finansijski problemi, koji danas najviše opterećuju razvoj sporta, ne smiju biti prepreka - kazao je Radojičić.

Dmitrašinović je zahvalio Radojičiću i naglasio da je svaka pomoć dobrodošla.

- Uprkos izazovima sa kojima se susrećemo, uspijevamo da održimo nivo ove manifestacije koja je značajna za cijelu Republiku Srpsku. Nadam se da ćemo uz pomoć gradskih i državnih institucija, kao i privatnih preduzeća još jednom položiti ispit - rekao je Dmitrašinović.

Da podsjetimo, na prvoj sjednici žirija kojim predsjedava proslavljeni vaterpolista Aleksandar Šapić usvojena je lista kandidata, tako da se u konkurenciji za najboljeg sportistu 2016. godine nalazi 21 sportista. Do sjednice Organizacionog odbora, žiri će još jednom zasjedati i skratiti listu na deset najboljih sportista. Konačna odluka ko će ponijeti titulu najboljeg sportiste biće donijeta uoči same manifestacije na trećoj sjednici žirija.

Ostale nagrade

Osim deset najboljih sportista, nagrade će biti podijeljene u još nekoliko kategorija: povelja za izuzetan sportski poduhvat godine, plakete za izuzetan doprinos u afirmaciji i unapređenju sporta, plaketa za dugogodišnji doprinos razvoju sporta, plakete za ambasadore sporta RS, plaketa za izuzetne rezultate u sportu za invalide, plaketa za doprinos, razvoj i unapređenje specijalnih i paralelnih veza Srbije i RS u oblasti sporta, te "Zlatno pero - Limun Papić".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana