Privrednici pomogli organizaciju Izbora deset najboljih sportista RS

Dušan Repija
Privrednici pomogli organizaciju Izbora deset najboljih sportista RS

Banjaluka - Na sjednici Organizacionog odbora 62. Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske zaključeno je da pripreme za završnu manifestaciju koja će biti održana 21. decembra u Banskom dvoru u Banjaluci idu po planu.

Sjednici je predsjedavao gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je istakao da mu je velika čast što je dobio poziv da bude na čelu Organizacionog odbora. On je predstavnicima javnih preduzeća, privatnih kompanija i svima onima koji su podržali organizaciju predočio kako idu pripreme ovako velike manifestacije i izrazio nadu da će sve proteći u najboljem redu.

- Ove godine je 25. godišnjica Izbora najboljeg sportiste Republike Srpske, jer je prvi održan 1992. godine kada je titulu najboljeg ponio karatista Miroljub Kremenović, a kontinuitet je mnogo duži, jer "Glas" po 62. put organizuje ovu manifestaciju. Cilj je, prije svega, nagraditi sve one koji su rezultatima to zaslužili, a sa druge strane, popularisati sport kroz ovakve manifestacije. Sport je vrlo značajna grana, pogotovo za mlade, i ovo je dobar način da ga, da tako kažem, na najljepši način prezentujemo njima kako bi i oni krenuli stopama sportista koji su među najboljim - rekao je Radojičić.

Prisutnima se obratio i direktor "Glasa Srpske" Boris Dmitrašinović, koji je naglasio da ovako veliku manifestaciju nije moguće organizovati bez ičije pomoći, pa je zahvalio svima koji su i ove godine uz jedan od najstarijih listova na Balkanu.

- Dosta posla smo uradili, ostalo je da ga privedemo kraju i nadamo se da će svečana ceremonija proteći onako kako treba, kako je i svih godina do sada. Najveći teret organizacije iznijećemo mi iz "Glasa", ali bi sve bilo nemoguće bez svesrdne pomoći privrednika, institucija i prijatelja sporta - rekao je Dmitrašinović.

Završnu manifestaciju direktno će prenositi Radio-televizija Republike Srpske, koja je i generalni medijski pokrovitelj, a direktan prenos počinje 21. decembra u 20 časova. Osim nagrada za deset najboljih sportista Srpske, na završnoj manifestaciji biće dodijeljena povelja za izuzetan sportski poduhvat godine, plakete za izuzetan doprinos u afirmaciji i unapređenju sporta, plaketa za dugogodišnji doprinos razvoju sporta, plakete za ambasadore sporta RS, plaketa za izuzetne rezultate u sportu za invalide, plaketa za doprinos, razvoj i unapređenje specijalnih i paralelnih veza Srbije i Republike Srpske u oblasti sporta, te "Zlatno pero - Limun Papić" najboljem sportskom novinaru.

Ministarstvo

Partner "Glasa Srpske" u organizaciji Izbora deset najboljih sportista je Ministarstvo porodice, omladine i sporta.

- Kao i prethodnih godina, nagradićemo deset najperspektivnijih sportista rođenih u periodu od 1998. do 2001. godine. Svim sportskim savezima poslali smo dopise, a oni su nam predložili kandidate za koje smatraju da zaslužuju stipendiju. Naša stručna komisija odrediće koji kandidati najviše zaslužuju pomoć kako bi lakše napredovali u karijeri. Pored toga, dodijelićemo i dvije stipendije za sportiste sa invaliditetom, jer i ova kategorija zaslužuje pomoć kako bi napredovala - rekao je viši stručni saradnik u ministarstvu Oliver Gačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana