PREDSTVLjAMO: Aleksa Crnčević kandidat Biciklističkog saveza RS: Pamti rekord sa Biokova

S. Ž.
PREDSTVLjAMO: Aleksa Crnčević kandidat Biciklističkog saveza RS: Pamti rekord sa Biokova

Banjaluka - Član Biciklističkog kluba Samit Aleksa Crnčević rezultatima u ovoj godini obezbijedio je kandidaturu za najboljeg sportistu Republike Srpske u izboru "Glasa Srpske".

Protekla godina bila je veoma uspješna za mladog Banjalučanina koji je u samom vrhu biciklizma u BiH.

- Najznačajniji momenat ove sezone je uspon na Biokovo gdje sam oborio rekord staze postavljen prošle godine i tu sam nadmašio sve dosadašnje rezultate i postavio zavidno vrijeme. Zadovoljan sam nastupom na Balkanskom prvenstvu i osvojenim 14. mjestom u veoma jakoj konkurenciji, a na domaćoj sceni potvrdio sam kontinuitet i opet završio u samom vrhu - rekao je Crnčević.

Trenutno je 328. na svijetu u brdskom biciklizmu i cilj mu je da naredne sezone popravi plasman. Ipak, za veće uspjehe potrebna je podrška, jer za ovaj sport ne postoje tako dobri uslovi na ovim prostorima.

- Nadam se da ću svoj plasman popraviti što je više moguće. Finansije predstavljaju najveći problem, jer za svaku trku, koja se boduje na svjetskoj rang-listi, moram uplatiti učešće čiji iznos zavisi od ranga. Pored trka u zemljama regiona, planiram da učestvujem na trkama u Italiji i Austriji, gdje je brdski biciklizam na dosta višem nivou. Nadam se da će ovaj sport još više zaživjeti kod nas, jer ima mnogo takmičara koji su zainteresovani za brdski biciklizam - rekao je Crnčević.

Sigurno je da mladog Banjalučanina tek očekuju najveći izazovi, ali njegove godine govore da će iz sezone u sezonu biti sve bolji ukoliko nastavi sa napornim radom. Pored uspjeha u biciklizmu, Aleksa je redovan student treće godine Tehnološkog fakulteta u Banjaluci i dokazao je da je moguće iskombinovati vrhunski sport sa školskim obavezama za šta je potrebno mnogo odricanja.

Drugi put kandidat

Aleksa Crnčević je i prošle godine bio među kandidatima za najboljeg sportistu u "Glasovom" izboru, a kako kaže to mu predstavlja veliko zadovoljstvo.

- Očigledno je da se trud isplati i ovo dođe kao prava nagrada na kraju sezone. Velika je stvar biti među najboljim sportistima i izuzetno mi je drago zbog toga - kazao je Crnčević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana