PREDSTAVLjAMO … Vlado Švraka, kandidat Saveza košarka u kolicima: Kolekcionar trofeja

G.S.
PREDSTAVLjAMO … Vlado Švraka, kandidat Saveza košarka u kolicima: Kolekcionar trofeja

BANjALUKA - Vlado Švraka, uzdanica Košarkaškog kluba invalida Vrbas i ujedno kandidat Saveza košarke u kolicima Republike Srpske za Izbor deset najboljih sportista RS, imao je sjajnu 2021. godinu.

Sa klubom je osvojio sve što se moglo osvojiti, a tako je po sedmi put prigrabio pehar u regionalnoj NLB ligi na završnom turniru održanom u slovenačkom gradu Kamnik.

- Potpuno zasluženo smo stigli do još jednog pehara u regionalnom takmičenju. Bez većih problema dobili smo rivale u grupnoj fazi, da bismo u finalu slavili i protiv reprezentacije Srbije. Tako smo na najbolji mogući način pokazali i dokazali da smo daleko najbolji u regionu i da nam niko nije ravan - istakao je Švraka.

Osim toga, Švraka je dao veliki doprinos i u osvajanju sedmog uzastopnog osvajanja šampionskog naslova u Ligi BiH, kao i u još jednom trofeju u Kupu BiH, ali i u osvajanju “duple krune” u Srpskoj.

- Sve je to rezultat mukotrpnog rada, ne samo mog već i mojih saigrača koji su takođe zaslužni za ove sjajne rezultate. Naravno, zasluge pripisujem i stručnom štabu, a posebno bih izdvojio našeg predsjednika Marinka Umičevića čovjeka koji nam je sve omogući i da nema njega sigurno ne bismo dominirali u svim tim takmičenjima - iskren je Švraka.

Košarkom u kolicima je počeo da se bavi početkom 2012. godine, a prvo se našao u ulozi trenera.

- Bio sam u to vrijeme na drugoj godini studija i priključio sam se klubu da bih radio kao trener. Vrlo brzo sam sjeo u kolica i odmah sam poželio da igram i moram istaći da i dan-danas u tome uživam i da jednostavno uživam da igram košarku u kolicima sa svojim prijateljima - zaključio je Švraka koji je dodao da je ponosan što se našao na listi kandidata.

Igrao u Turskoj

Vlado Švraka je u jednom periodu karijere nastupao u Turskoj, da bi se nakon toga ponovo vratio u “staro jato”.

- Igrao sam 2017. godine u Turskoj i moram istaći da je i to lijep period moje sportske karijere. Želim da kažem da sam u međuvremenu imao ponude i od klubova iz Rusije, Italije, Grčke, Njemačke..., ali jedan je moj Vrbas - dodao je Švraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana