PREDSTAVLjAMO: Velezar Šurbat kandidat Streljačkog saveza invalida: Sezona obilježena rekordima

N. V.
PREDSTAVLjAMO: Velezar Šurbat kandidat Streljačkog saveza invalida: Sezona obilježena rekordima

Bijeljina - Član Streljačkog kluba invalida Velezar Šurbat rezultatima u ovoj godini dokazao je da je zasluženo nominovan za sportistu godine u izboru "Glasa Srpske".

Šurbat je u posljednjih pet godina prvak Republike Srpske u pojedinačnom takmičenju, a tri puta je proglašavan najboljim sportistom grada Bijeljine. Ove godine osvojio je i Ligu Srbije u pojedinačnoj konkurenciji na koju je posebno ponosan.

- Među 100 takmičara nas osam ušlo je u finale u kojem sam trijumfovao. To su sve takmičari koji su osvajali olimpijske medalje, tako da je konkurencija bila zaista jaka, pa samim tim ovaj postignuti rezultat ogroman je uspjeh za mene. Srećan sam zbog ovog rezultata, jer sam dokazao da mogu da se nosim sa najboljima. Ovo mi je još jedna potvrda da se napornim radom sve postiže i da granice ne postoje - rekao je Šurbat.

Titulu prvaka Republike Srpske u pojedinačnoj konkurenciji obezbijedio je novim rekordom od 356 krugova, a osvojio je i deveti kup Republike Srpske. Na Mitrovdanskom turniru je bio najbolji, a na Hendikep festu u Trebinju, koji je najveće takmičenje na nivou BiH, osvojio je drugo mjesto. Sa ekipom RVI Orao osvojio je drugo mjesto u Ligi Srbije i Republike Srpske. Na ovakve rezultate nije mogla da ostane nijema Gradska uprava Bijeljine koja mu je pružila svu finansijsku pomoć.

- Grad je mnogo pomogao kupovinom puške, sa kojom zbog ostvarenih rezultata imam pravo da izlazim i na međunarodna takmičenja. Daću sve od sebe da u najboljem mogućem svjetlu predstavim sebe i Srpsku - rekao je Šurbat.

Čast zbog nominacije

Velezar Šurbat je drugi put među kandidatima za najboljeg sportistu Republike Srpske, a ove sezone je samo potvrdio kontinuitet dobrih rezultata.

- Velika je čast što sam ponovo među izabranima. Izbor sportiste je manifestacija sa velikom tradicijom, a biti u društvu najboljih je privilegija - rekao je Šurbat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana