PREDSTAVLjAMO … Tatjana Zlojutro, kandidat Kuglaškog saveza: Bez premca na domaćoj sceni

Siniša Kotaraš
PREDSTAVLjAMO … Tatjana Zlojutro, kandidat Kuglaškog saveza: Bez premca na domaćoj sceni

GRADIŠKA - Kapiten Kozare iz Gradiške Tatjana Zlojutro kandidat je Kuglaškog saveza Republike Srpske za Izbor deset najboljih sportista.

Već godinama jedna je od najboljih igračica u BiH, a rođena je 17. juna 1994. godine u Gradišci, dok se kuglanjem počela baviti 2009. godine u Kozari i nikada nije mijenjala klub.

- Čast mi je što sam se našla među sportistima koji su svojim uspjesima obilježili ovu godinu. Drago mi je kada vidim da ljudi prepoznaju nečiji trud i zalaganje, jer to znači da sve to što sam radila ovih godina nije bilo uzalud. Takođe, ponosna sam i na to što sam uradila nešto da bar koliko-toliko podignem nivo ženskog sporta koji je kod nas oduvijek u zapećku. Pogotovo se to odnosi na kuglanje za žene jer u cijeloj BiH imamo samo tri registrovana kluba, moju Kozaru, Vrbas iz Banjaluke i Rad iz Lukavca. Kažem, puno mi znači ova nominacija i daje mi podsticaj da nastavim sa još jačim radom i trudom - istakla je Zlojutro.

Tatjana je u svim uzrasnim kategorijama bila pojedinačni prvak Republike Srpske i BiH, a ove godine je seniorskim titulama u RS i BiH kompletirala taj niz uspjeha. Osvojila je devet titula prvaka BiH, čemu je pridodala i tri pehara namijenjena pobjedniku Kupa BiH. Kada je u pitanju međunarodna scena, Tatjana je sa Kozarom ove godine u Otočcu (Hrvatska), nastupila na “Veltpokalu” gdje ja sa ekipom ostvarila plasman u Ligu šampiona za sezonu 2021-22. Januara naredne godine očekuje ih dvoboj sa njemačkom ekipom Šrechajm. Takođe, sa reprezentacijom BiH nastupila je i na ekipnom Svjetskom prvenstvu u Poljskoj i ostvarila zapažen rezultat.

Nema straha za Kozaru

Kuglanje, samo po sebi, nije atraktivan sport, pogotovo među djevojkama, ali Tatjana Zlojutro tvrdi da to u Gradišci baš i nije tako.

- Srećom, za razliku od drugih sredina u Gradišci konstantno postoji pristojan interes djevojaka za ovaj sport. Dosta ih dolazi na kuglanu, interesuju se kako mogu da treniraju i dosta ih i ostane. Zato mi u Gradišci ne strahujemo za budućnost ženskog kuglanja - poručila je Zlojutro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana