PREDSTAVLjAMO: Tatjana Đekanović će zauvijek pamtiti ovu godinu: Rio promijenio način razmišljanja

Ivan Dragičević
PREDSTAVLjAMO: Tatjana Đekanović će zauvijek pamtiti ovu godinu: Rio promijenio način razmišljanja

Teslić - Bez ikakve konkurencije najbolji strijelac u BiH je 19-godišnja Teslićanka Tatjana Đekanović tako da Streljački savez Republike Srpske nije imao težak posao kada je trebalo da predloži kandidata za najboljeg sportistu.

Ova godina ostaće zauvijek u Tatjaninom pamćenju, jer je učestvovala na Olimpijskim igrama u Riju gdje je zauzela 35. mjesto što je drugi najbolji rezultat sportista iz BiH.

- Rio mi je promijenio način razmišljanja. Do sada mi je škola bila na prvom mjestu, a streljaštvom sam se bavila amaterski, ali sada znam svoj put i podigla sam sve na mnogo viši nivo. Olimpijske igre su mi donijele mnogo lijepih trenutaka. Kada sam bila dijete imala sam uzore, a tih dvadesetak dana živjela sam svoj san. Imala sam priliku da razgovaram sa mnogim velikim sportistima čija iskustva sam mogla da čujem, a i da vidim na koji način rade i treniraju - rekla je Đekanovićeva.

Pored Olimpijskih igara nastupila je na Evropskim igrama mladih u Bakuu što je bila svojevrsna priprema za Rio. U ovoj godini nastavila je dominaciju u domaćim okvirima gdje je odbranila titule prvaka BiH i Republike Srpske. Pored velikih obaveza završila je srednju školu i preselila se u Njemačku. Tamo je upisala mašinstvo i paralelno će trenirati što neće biti nimalo lako, ali je dobila odlične uslove za rad.

- Godina je bila naporna, bilo je dosta odricanja i stresa, a pored svega završavala sam i školu. Ranije sam isplanirala da studiram u Njemačkoj pa sam učila jezik, ali odlazak tamo neće negativno uticati na karijeru. Šta više, imam dobre uslove, stalno sam u kontaktu sa trenerom Nenadom Rašićem i Geofon je i dalje moj klub. Dogovorila sam se sa jednim tamošnjim klubom, imam na raspolaganju streljanu i sve neophodne uslove - rekla je Đekanovićeva.

Takmičenja i planovi

Mladu Teslićanku već naredne sedmice očekuju obaveze na jakom međunarodnom turniru u Luksemburgu gdje će biti jedina takmičarka iz BiH, a naredne godine glavni cilj je norma za Evropsko prvenstvu. Veliki događaj biće i Svjetski kup u Indiji na kojem će takođe učestvovati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana