PREDSTAVLjAMO: Stonoteniserka Sanja Milojica prvi put na listi kandidata: Šampionka sa reketom

N. Đ.
PREDSTAVLjAMO: Stonoteniserka Sanja Milojica prvi put na listi kandidata: Šampionka sa reketom

Prijedor - Prvi put na listi kandidata za najboljeg sportistu Republike Srpske našla se stonoteniserka Prijedora Sanja Milojica.

Teško je pobrojati sve vrijedne domete koje je ostvarila u 2016. godini pa je s obzirom na to zasluženo nominovana. Na seniorskom prvenstvu BiH pojedinačno osvojila je treće mjesto, dok je u dublu sa Nedmom Mulalić stigla do srebra. Vicešampionka je Republike Srpske, a u paru sa klupskom drugaricom Miljanom Antonić bila je najbolja. Ekipno sa klubom koji nosi ime grada na Sani nalazila se u sastavu kojem je pripalo drugo mjesto u Premijer ligi, a okitila se zlatnim odličjem i trofejom pobjednika Kupa RS.

- Relativno sam zadovoljna, ali uvijek može bolje. Prvenstveno mislim na činjenicu da nisam bila prvak Srpske, što mi je već polazilo za rukom. Međutim, svakako da me raduje što sam izborila mjesto u seniorskoj reprezentaciji BiH i da sam trećeplasirana stonoteniserka na rang-listi. Za sve što sam postigla mnogo dugujem treneru Slavku Antoniću, naravno i saigračicama - priča Milojica.

Plavokosa djevojka, rođena 1. dana 1996. godine, počela je da trenira još 2004. godine. Kada je krenula u osnovnu školu pokazivala je interesovanje i za atletiku, ali s obzirom da stanuje blizu Stonoteniskog doma Tukovi, nije mogla pobjeći od "ping ponga". Nedavno je sa seniorskom reprezentacijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo izborila plasman u baraž, pa će najbolje stonoteniserke BiH u aprilu pokušati da se plasiraju na Evropsko prvenstvo "B" divizije.

- Želja mi je da opravdam povjerenje selektora Nade Marković, a kako postoji mogućnost da se i taj turnir održi na našem terenu, pruža nam se prilika da napravimo još jedan iskorak na međunarodnom planu. Šteta je što zbog nedostatka finansijskih sredstava imamo malo internacionalnih nastupa, jer bi se tada podigao kvalitet igre - zaključila je Milojica.

Prepoznata kao talenat

Prijedorska stonoteniserka prepoznata je kao talenat i u tri navrata, 2010, 2011. i 2014. godine u izborima koji organizuje "Glas Srpske" dobijala je nagrade za perspektivne sportiste koje dodjeljuje Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport.

- Drago mi je što sam dočekala da konkurišem i za izbor najboljih seniorskih sportista. S obzirom da sam debitant na listi, bila bih zadovoljna i da se nađem među deset - rekla je Milojica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana