PREDSTAVLjAMO: Mladena Petrušić, atletičarka Glasinca sa Sokoca: Međunarodna odličja obilježila sezonu

Danijel Radujković
PREDSTAVLjAMO: Mladena Petrušić, atletičarka Glasinca sa Sokoca: Međunarodna odličja obilježila sezonu

Banjaluka - Atletičarka Glasinca sa Sokoca Mladena Petrušić ima priliku da se drugi put nađe među deset najboljih sportista RS pošto je ponovo kandidat Atletskog saveza RS.

Nakon 2014. godine, kada je bila sedma, ona je dobrim rezultatima ponovo zaslužila povjerenje Saveza. Najvredniji rezultat u 2016. godini joj je treće mjesto u sedmoboju sa prvenstva Balkana u rumunskom Piteštiju. Pored toga, bila je  druga na prvenstvu malih zemalja Evrope u skoku uvis na Malti, a najbolja je bila i na dvoranskom prvenstvu Vojvodine u višeboju u Novom Sadu. Takođe, osvojila je dosta medalja na domaćim takmičenjima. Na prvenstvu BiH u Zenici došla je do zlata u skoku uvis, druga je bila u skoku udalj i na 100 metara sa preponama. Najbolja je bila u skoku uvis na Zimskom skakačkom i bacačkom prvenstvu BiH u Sarajevu, a drugo mjesto je osvojila u bacanju koplja. Takođe, bila je druga u skoku udalj na prvenstvu BiH u Zenici.

- S tim da prošle godine nisam odradila pripreme, veoma sam zadovoljna rezultatima. Radila sam na Sokocu, a posebno sam zadovoljna što se tiče sedmoboja. Medalja sa Balkanskog prvenstva mi je najdraža, ali moram da istaknem i onu sa prvenstva malih zemalja gdje sam dijelila drugo mjesto, bila sam iznenađena jer do samog kraja nisam znala da sam druga. Te dvije medalje su mi obilježile sezonu - kazala je Mladena.

Ima problema da se sprema tokom zimskog perioda pošto su slabi uslovi na Sokocu. Skoro je postala odbornik u Skupštini Sokoca, ali uspijeva da uskladi sve obaveze.

- Što se tiče ljetnjeg perioda, imamo dobre uslove, ali zimi je baš nezgodno. Nemam termine za treniranje, radim na parketu gdje ne mogu obući sprinterice. Nekako nađem vremena da treniram i da sve uklopim. Radim i sa djecom, na nogama sam od šest ujutro do 21.30 naveče. Kandidatura za deset najboljih sportista mi mnogo znači, kao što je bilo i prije dvije godine. Bio mi je to veliki motiv i podstrek za dalji rad. Nekako vjerujem da mogu proći i ove godine, a nadam se da ću to opravdati i da ću 2017. imati bolje rezultate nego 2016 - dodala je Mladena.

Punom parom u 2017.

Mladena Petrušić ima velike ciljeve u 2017. godini i nada se da će uspjeti da izbori nastup na nekom velikom takmičenju.

- Već se spremam punom parom, u januaru ću ići na pripreme u Crnu Goru. Cilj mi je da vratim dvoranski rekord u petoboju, biće takmičenje negdje u februaru. Tu je i EP u Beogradu u dvorani, pokušaću da ispunim normu koji nije malena. Ako ne, onda ću se spremati za sezonu na otvorenom, ima Balkansko i Evropsko prvenstvo - rekla je takmičarka Glasinca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana