PREDSTAVLjAMO … Marko Jošilo, kandidat Košarkaškog saveza Republike Srpske: Pozitivan utisak u Ligi šampiona

 Milan Zubović
PREDSTAVLjAMO … Marko Jošilo, kandidat Košarkaškog saveza Republike Srpske: Pozitivan utisak u Ligi šampiona

LAKTAŠI - Prijedlog Košarkaškog saveza Republike Srpske za tradicionalnu “Glasovu” manifestaciju Izbor deset najboljih sportista RS je kapiten Igokee Marko Jošilo.

Igrač koji pokriva poziciju krila treću sezonu zaredom član je najuspješnijeg košarkaškog kolektiva Srpske sa kojim je dominantan u BiH, dok i na međunarodnoj sceni bilježi velike uspjehe. Tokom ove godine osvojio je Kup i Prvenstvo BiH, a u Ligi šampiona stigao do baraža za popunu top 16 faze. Virus korona ostavio je posljedice pa se nisu našli među 16 najboljih ekipa renomiranog FIBA takmičenja.

- Sjajna sezona je iza nas i zaista moramo biti zadovoljni rezultatima s obzirom na nedaće s kojima smo se susretali. Pratile su nas povrede, problemi sa virusom korona, odgađanje utakmica..., što poremeti normalno funkcionisanje ekipe i samo onima koji malo bolje poznaju situaciju jasno je koliko dobar rezultat smo ostvarili. Korona je ostavila posljedice pred najvažnije mečeve za prolazak u top 16 i samo zbog toga nismo prošli dalje. Ipak, i pored svega smo zadovoljni pa smo u istom ritmu nastavili i ove sezone te ostavili pozitivan utisak u Ligi šampiona - istakao je Jošilo.

Rođen je 1992. godine u Čačku, ali posjeduje pasoš BiH. Ponikao je u Partizanu, gdje nije dobio pravu priliku pa je prve ozbiljnije korake napravio u višegradskoj Vardi. Tu ga je primijetila Igokea, za koju je 2014. odigrao završnicu Lige BiH i zatim postao član valjevskog Metalca, Bosne Rojal i Krke. Ove godine prvi put je nominovan za “Glasovu” akciju, a ranije je to bio njegov doskorašnji saigrač Dalibor Ilić koji je 2020. postao najbolji sportista Srpske. Ranije je ta čast pripala dvojici članova kluba iz Aleksandrovca, Filipu Adamoviću 2013. i Nemanji Gordiću 2014. godine.

- Kandidatura za najboljeg sportistu Srpske predstavlja ogromnu čast i istinski mi je drago zbog toga kao i zbog moje rodbine za koju u šali kažem da 97 odsto živi u Republici Srpskoj - rekao je Jošilo.

 

Nije podigao pehar

Kao kapiten imao je priliku da podigne trofej Kupa BiH, dok to nije bio slučaj sa šampionskim peharom. Naime, nakon gostujućeg trijumfa nad tuzlanskom Slobodom u posljednjem, desetom kolu Lige BiH, Igokea je postala šampion, ali joj pehar i medalje nisu uručeni zbog nemara Košarkaškog saveza BiH. Jošilo je tako postao jedan od rijetkih kapitena neke ekipe koji nije imao čast da podizanjem pehara proslavi novu titulu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana