PREDSTAVLjAMO: Katarina Jokić, prijedlog Teniskog saveza: Prijepolje za pamćenje

Milan Zubović
PREDSTAVLjAMO: Katarina Jokić, prijedlog Teniskog saveza: Prijepolje za pamćenje

Banjaluka - Godinu na izmaku Katarina Jokić prvenstveno će pamtiti po povratku na teniske terene nakon najgore povrede koju jedan sportista može da doživi.

Uspješno se oporavila od operacije prednjih ukrštenih ligamenata koljena, počela da trenira i nastupa na turnirima. Teniski savez Republike Srpske predložio ju je kao svog kandidata za akciju "Glasa Srpske" Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske. Ona je nominovana po drugi put, a prije dvije godine zauzela je četvrto mjesto na listi najboljih.

- Drago mi je što me je Teniski savez nominovao, jer je i to jedna vrsta priznanja. Akcija "Glasa Srpske" je odlična, jer podržava i promoviše sve sportove i nije mala stvar trajati 62 godine - izjavila je Jokićeva.

Ovu godinu završila je na 823. mjestu WTA liste sa 16 bodova, što nije loš rezultat, jer je uglavnom bilo podređeno oporavku od povrede i treningu. Odigrala je četiri ITF turnira ove godine. Prvo je kroz kvalifikacije izborila glavni dio turnira u Tučepima i stigla do četvrtfinala gdje je od nje bila bolja Slovenka Nina Potočnik da bi na fjučersu u Prokuplju (nagradni fond 10.000 dolara) uzela titulu. I tu je krenula iz kvalifikacija da bi na putu do pehara bila uspješnija od sunarodnjakinja Tamare Čurović i Marine Kačar, a u finalu nadigrala Sanju Čakarević iz Francuske. Manje uspješna bila je na turnirima u Vrnjačkoj Banji i Paliću.

- Poslije dugotrajnog oporavka od povrede najvažnije mi je bilo da ponovo osjetim igranje u zvaničnom meču. Shodno mom planu rada, odigrala sam četiri turnira i na prva dva bila sam dosta uspješna, a titulom u Prokuplju pokazala sam da nisam zaboravila igrati. Kasnije nisam bila u posebno dobroj formi i to je bilo manje-više očekivano - istakla je Jokićeva.

Planovi u vezi sa SAD

Katarina Jokić iduće godine Banjaluku će zamijeniti SAD gdje će studirati na Univerzitetu Džordžija.

- Njihov teniski program jedan je od najboljih u Americi čak i kada se uzmu u obzir i teniske akademije. Vjerujem da ću tamo dosta napredovati, a najpoznatiji teniser koji je nastupao tamo je Džon Izner. U SAD planiram da ostanem najmanje pet godina, jer želim da završim masters. Ne planiram da se vraćam u BiH, jer mi Amerika može pružiti mnogo više - rekla je Jokićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana