PREDSTAVLjAMO KANDIDATE:Ljubomir Stančić, tekvondoista bijeljinske Jope: Najdraža medalja iz Beograda

I. S.
PREDSTAVLjAMO KANDIDATE:Ljubomir Stančić, tekvondoista bijeljinske Jope: Najdraža medalja iz Beograda

Bijeljina - Član Tekvondo kluba Jopa iz Bijeljine Ljubomir Stančić našao se među kandidatima za 59. izbor deset najboljih sportista Republike Srpske.

Od svoje šeste godine počeo je vrijedno da trenira u Tekvondo klubu Jopa, gdje je stekao afirmaciju, a ujedno je zabilježio zapažene rezultate, braneći čast i boje Republike Srpske u zemlji i inostranstvu.

- Iza mene su brojna takmičenja koje sam imao tokom 2013. godine, a nastupao sam na turnirima u Italiji, Sloveniji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Slovačkoj, Austriji, Srbiji i širom BiH. Tokom ove godine osvojio sam četiri prva mjesta, a najdraža medalja je sa Trofeja grada Beograda, gdje sam se okitio zlatnim odličjem. Bio sam najbolji i na prvenstvu Republike Srpske i BiH, kao i na otvorenom prvenstvu Hrvatske, a na šampionatu Balkana u Baru pripalo mi je drugo mjesto - naglasio je Stančić.

On ističe da mu je veliku podršku u bavljenju tekvondom pružila porodica, ali i trener Svjetlan Vujadinović koji je zaslužan za njegov veliki uspjeh.

- Za brojne medalje, priznanja, pehare pored porodice, najzaslužniji je moj trener Svjetlan Vujadinović, bez čije pomoći ne bih bio danas ovo što jesam - kaže Stančić.

Mladi tekvondoista je nosilac brojnih medalja i priznanja.

- Do sada sam osvojio blizu 100 odličja, tri puta sam bio državni prvak, nekoliko puta sam proglašavan za najboljeg borca na takmičenjima, a imam i brojna međunarodna priznanja koja sam stekao upornim i mukotrpnim radom i vrijedno trenirajući - rekao je Stančić.

Čast

Stančić je naglasio da je presrećan što se našao među kandidatima za najboljeg sportistu Republike Srpske.

- Velika je čast što me Tekvondo asocijacija Republike Srpske kandidovala za Izbor sportiste godine. Ovo je veliki podstrek za mene i mog trenera Svjetlana Vujadinovića da nastavimo sa radom i daje nam nadu da će neko prepoznati naše mogućnosti, trud i zalaganja i pomoći nam da odemo na velika takmičenja poput evropskih prvenstava i olimpijskih igara - rekao je Blažić.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana