PREDSTAVLjAMO KANDIDATE: Zoran Nikić, fudbaler bijeljinskog Radnika: Sanjam dres sa grbom RS

I. S.
PREDSTAVLjAMO KANDIDATE: Zoran Nikić, fudbaler bijeljinskog Radnika: Sanjam dres sa grbom RS

Bijeljina - Kandidat Fudbalskog saveza Republike Srpske za izbor deset najboljih sportista Republike Srpske je prvotimac bijeljinskog Radnika Zoran Nikić.

Njegova nominacija nikoga ne treba da čudi, jer je u godini, koja se približava svom kraju bio jedan od najzaslužnijih za dobre igre Bijeljinaca u Premijer ligi BiH, ali i osvajanje Kupa Republike Srpske.

- U Bijeljini sam stekao afirmaciju kao igrač i dobio sam pravu šansu u Premijer ligi, koju sam, po mišljenju ljudi u klubu iskoristio na najbolji mogući način. Prošle sezone smo osvojili drugi trofej u istoriji kluba namijenjen osvajaču Kupa Republike Srpske, obezbijedili smo opstanak u Premijer ligi, a ove smo u sredini tabele i ispunili smo naš cilj, koji smo sebi zacrtali pred početak prvenstva. Zadovoljan sam svojim igrama u ovoj polusezoni u kojoj sam nekako i "eksplodirao" i prikazao se u najboljem svjetlu. Moj cilj je da što više napredujem i da se oprobam u nekoj jačoj ligi, jer mislim da svojim kvalitetom zaslužujem to - naglasio je Nikić.

Sama činjenica da se našao među 22 kandidata čini ga ponosnim.

- Izuzetno sam počastvovan kandidaturom za izbor najboljeg sportiste Republike Srpske. Za mene sama nominacija od matičnog saveza predstavlja veliku stvar i podstrek da u nastavku karijere pokušam da budem još bolji. I dalje ću se truditi da dostojno predstavljam svoj klub i grad, a iskreno se nadam da će Republika Srpska jednog dana imati svoju reprezentaciju u kojoj bih volio da zaigram - dodao je Nikić.

Karijera

Zoran Nikić počeo je da trenira fudbal sa devet godina u Proleteru iz Dvorova. U ovom klubu je ostao sve do punoljetstva 2008. godine kada je prešao u Radnik. U prvoj sezoni sa Bijeljincima osvojio je Kup Srpske, uz sjajan učinak od sedam golova na šest utakmica. Potom je po sezonu nosio dres Podrinja iz Janje, te gradiške Kozare i ponovo Podrinja. Na početku sezone 2012/13. vratio se u redove Radnika, gdje igra i danas.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana