PREDSTAVLjAMO KANDIDATE: Žana Novaković, skijašica Jahorine iz Pala: Kraljica bijelih staza

G. A.
PREDSTAVLjAMO KANDIDATE: Žana Novaković, skijašica Jahorine iz Pala: Kraljica bijelih staza

Pale - Najbolja skijašica Republike Srpske i BiH Žana Novaković kandidat je Smučarskog saveza RS za 59. tradicionalni izbor najboljih sportista u organizaciji "Glasa Srpske".

Smučarski sport u Srpskoj je godinama u znaku Novakovićeve, koja je prve smučarske korake napravila u SK Romanija, potom je nastupala za SK Željezničar, a u SPD Jahorina, čiji je još član, ostvarila je najzapaženije rezultate. Član je A reprezentacije RS i BiH i dugi niz godina državni je prvak u disciplinama slalom i veleslalom. Učesnica je trka Evropa i Svjetskog kupa, Svjetskih prvenstava i Zimskih olimpijskih igara.

- Prošlu sezonu započela sam na najbolji mogući način. U italijanskom Speikbodenu popela sam se na pobjedničko postolje u disciplini veleslalom. Potom sam, takođe u veleslalomu, u Sloveniji u dvije trke bila treća i četvrta. U disciplini slalom bila sam treća na otvorenom prvenstvu u Hrvatskoj, a potom sam u Sloveniji zauzela petu poziciju u veleslalomu i potvrdila dobre rezultate. Na državnom i međunarodnom prvenstvu BiH koja su održana na Bjelašnici bila sam prva i u slalomu i u veleslalomu. Na Svjetskom prvenstvu u Šladmingu u disciplini veleslalom zauzela sam 44. poziciju od 120 takmičarki - rekla je Novakovićeva.

Ona je vlasnica A norme u alpskim disciplinama slalom i veleslalom. Sjajnim rezultatima trasirala je sebi put na Zimske olimpijske igre u ruskom Sočiju 2014. godine.

- Manifestacija Izbor najboljih sportista u organizaciji "Glasa Srpske" ima dugu tradiciju i od velikog je značaja za motivaciju sportista. Drago mi je što sam se po deseti put uzastopno našla među kandidatima za deset najboljih sportista Srpske - dodala je Žana Novaković.

Student

Žana Novaković rođena je u Sarajevu 24. juna 1985. godine. Živi i studira u Palama. Završila je engleski jezik i književnost i student je četvrte godine Fakulteta za fizičko vaspitanje i sport u Istočnom Sarajevu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana