PREDSTAVLjAMO KANDIDATE: Žana Novaković, članica SPD Jahorina iz Pala: Snježna kraljica

Goran Andrić
PREDSTAVLjAMO KANDIDATE: Žana Novaković, članica SPD Jahorina iz Pala: Snježna kraljica

Pale - Skijašica Žana Novaković godinama je neprikosnovena kraljica zimskog sporta u Republici Srpskoj i BiH.

Uspjesi koje postiže na snježnim stazama najbolja su preporuka da 11. put uzastopno bude kandidat Smučarskog saveza Srpske za 60. jubilarni izbor najboljih sportista u organizaciji "Glasa Srpske". Trenutno je član Smučarsko-planinarskog društva Jahorina iz Pala u kojem je ostvarila i najzapaženije rezultate. Član je A reprezentacije Republike Srpske i BiH i dugi niz godina je državni prvak u disciplinama slalom i veleslalom. Na međunarodnim trkama širom Evrope na pobjedničko postolje popela se 69 puta. Bila je učesnica Evropa i Svjetskog kupa, Svjetskih prvenstava i Zimskih olimpijskih igara u Vankuveru 2010. i ruskom Sočiju 2014. godine. Protekla sezona je za nju najbolja u dosadašnjoj karijeri.

- Upravo u Sočiju sam ostvarila najbolji rezultat za Republiku Srpsku i BiH u alpskom skijanju, jer sam bila 26. u disciplini slalom. U italijanskoj Santa Katarini osvojila sam prvo mjesto u disciplini veleslalom. Na državnom prvenstvu održanom na Jahorini bila sam prva i u veleslalomu i slalomu, a isti rezultat sam ponovila i na trci FIS kupa na Bjelašnici. Zlatnu medalju osvojila sam i na međunarodnoj FIS trci održanoj u Srbiji - rekla je Novakovićeva.

Vlasnica je A norme u slalomu i veleslalomu.

- Srećna sam što sam se ponovo našla među kandidatima za tradicionalnu akciju "Glasa Srpske". Do sada sam imala priliku da budem među najboljima i predstavljalo mi je veliko zadovoljstvo da budem u krugu sjajnih sportista naše republike. Drago mi je što se prepoznaju moji sportski uspjeh. To je nešto što meni kao sportisti daje dodatnu motivaciju na putu postizanja što boljih rezultata. Manifestacija se pokazala kao odličan način promocije rezultata naših takmičara - poručila je Žana.

Student

Najbolja skijašica Republike Srpske i BiH Žana Novaković rođena je u Sarajevu 24. juna 1985. godine. Živi i studira u Palama. Završila je engleski jezik i književnost i apsolvent je na Fakultetu za fizičko vaspitanje i sport u Istočnom Sarajevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana