PREDSTAVLjAMO KANDIDATE Verica Simić, odbojkašica Bimal-Jedinstva iz Brčkog: Prva princeza među princezama

V. R.
PREDSTAVLjAMO KANDIDATE Verica Simić, odbojkašica Bimal-Jedinstva iz Brčkog: Prva princeza među princezama

Brčko - Odbojkaški savez Republike Srpske predložio je članicu Bimal-Jedinstvo iz Brčkog Vericu Simić kao kandidata za Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske.

Simićeva je zajedno sa svojim saigračicama ostvarila odlične rezultate i sasvim zasluženo se našla u tradicionalnom izboru "Glasa Srpske". Najznačajniji rezultati su osvajanje prvenstva BiH, ali i odlične igre na međunarodnoj sceni. Početkom godine "princeze" su prošle prvo kolo Čelendž kupa, ali su u drugom morale da čestitaju ekipi Sent Kloda iz Pariza. Simićeva je bila među najboljima i u porazima u finalima kupa Republike Srpske i BiH, a proglašena je za najbolju odbojkašicu Republike Srpske.

- Član sam Jedinstva od 2012. godine i sa ovim klubom sam učestvovala u osvajanju dva Kupa Srpske, dvije uzastopne tutile šampiona BiH i jednog Kupa BiH. Zadovoljna sam dosad ostvarenim rezultatima, ali trenutno mi je najvažnije da završim engleski jezik na fakultetu u Bijeljini, jer sam završna godina. U budućnosti bih voljela da nastavim da se bavim odbojkom i budem što je moguće bolja, te da ostvarim zapaženu internacionalnu karijeru - rekla je Simićeva.

Ova 22-godišnjakinja odbojkom se bavi još od osnovne škole, a prve korake i uspjehe postigla je kao član bijeljinskog Radnika. Bila je član pionirskih, kadetskih, juniorskih i seniorskih selekcija.

- Bila sam iznenađena kad sam saznala da me je Odbojkaški savez Srpske nominovao za 60, jubilarni izbor "Glasa Srpske", ali sam jako srećna zbog toga i ne krijem zadovoljstvo. Ovo je samo još jedno predivno iznenađenje, te veliko priznanje za moj rad i trud koji sam uložila dosad. Samo učestvovanje u ovoj akciji mi znači mnogo, pogotovo na motivacionom planu, da budem još bolja u narednom periodu i da se trudim da ostvarim što bolje rezultate sa svojim saigračicama i klubom - zaključila je Simićeva.

Dominacija

Prvom nominacijom za Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske Verica Simić pridružila se svojim klupskim koleginicama Dijani Vasić i Aleksandri Vidović. Vasićeva je u periodu od 2007. do 2010. godine četiri puta bila među deset najboljih, dok je Vidovićeva bila nominovana 2011. i 2013. godine.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana