PREDSTAVLjAMO KANDIDATE: Srđan Trivundža, Borca m:tel: Godina ukrašena sa tri krune

Darko Pašagić
PREDSTAVLjAMO KANDIDATE: Srđan Trivundža, Borca m:tel: Godina ukrašena sa tri krune

Banjaluka - Trostruka kruna koju su u godini na izmaku osvojili rukometaši Borca m:tel s pravom je svrstala njihovog kapitena Srđana Trivundžu među kandidate za Izbor deset najboljih sportista u organizaciji "Glasa Srpske".

Iako je velikan iz Gospodske ulice u 2013. godini imao velikih finansijskih problema, "crveno-plavi" su osvojili titulu prvaka BiH, a prigrabili su i pehare namijenjene pobjednicima Kupa BiH i Republike Srpske.

- Poslije dosta sušnih godina uspjeli smo da postanemo šampioni i tako postavimo stvari na pravo mjesto. Uz sve to, bili smo bez premca u kup takmičenjima, gdje smo u finalnim okršajima pobijedili Čapljinu, odnosno dobojsku Slogu. Nažalost, na evropskoj sceni nismo uspjeli da zabilježimo bolje rezultate, a za to je najveći krivac loša finansijska situacija u klubu - naglasio je Trivundža.

Srednji bek Banjalučana ističe da je sama nominacija Rukometnog saveza RS za "Glasovu" manifestaciju izuzetno priznanje.

- Ponosan sam što sam se našao među kandidatima, ali to ne smatram kao lično, već priznanje za cijeli klub, koji je ove godine blistao uprkos stvarno nagomilanim problemima - nastavio je Trivundža.

On očekuje da će situacija u klubu biti stabilizovana i da će se velikan iz Gospodske ulice u idućim godinama vratiti na evropsku mapu.

- Dolaskom mladih snaga na čelo kluba počeli su da duvaju neki novi vjetrovi. Svi zajedno borimo se sa finansijskim problemima, jer su i dugovanja prema igračima velika, ali niko ne postavlja to pitanje. Svima je klub na prvom mjestu i nadam se da će se situacija veoma brzo popraviti, a Borac uskoro ponovo igrati zapaženu ulogu u Evropi - dodao je Trivundža.

 Raniji izbori

U izborima najboljih u Srpskoj rukometaši su imali dosta uspjeha, a nekadašnja članica Boksita iz Milića Rada Dukić našla se na listama tri puta. Ona je 1997. godine bila četvrta, 1998. druga, a 1999. osma. Po dva puta među laureatima našli su se: Vesna Katić, Igor Pijetlović, Tanja Kekić i Dragana Knežević. Po jednom među elitom su bili: Mehmedalija Mulabdić, Nebojša Golić, Milan Vunjak, Slađana Ravnjaković, Aleksandar Miljuš, Dejan Unčanin, Zlatko Radomirović, Zoran Martinović, Dragana Perković, Bojan Ljubišić, Dejana Knežević, Marko Panić i Velibor Manjić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana