PREDSTAVLjAMO KANDIDATE Slobodan Jekić, bokser Slavije iz Banjaluke: Godina prepuna medalja i trofeja

Darko Pašagić
PREDSTAVLjAMO KANDIDATE Slobodan Jekić, bokser Slavije iz Banjaluke: Godina prepuna medalja i trofeja

Banjaluka - Bokserski savez Republike Srpske kao kandidata za najboljeg sportistu u 60. jubilarnoj akciji "Glasa Srpske" predložio je člana banjalučke Slavije Slobodana Jekića, koji je ove sezone u kategoriji do 57 kilograma bilježio sjajne rezultate.

Od brojnih priznanja ostvarenih u godini na izmaku izdvaja pehar namijenjen najboljeg bokseru na 13. Međunarodnom turniru "Radovan Bisić", čiji je organizator njegov klub.

- Uprkos teškoj materijalnoj situaciji Slavija je i ove godine uspjela da na ovo takmičenje dovede boksere iz sedam zemalja. U polufinalu svoje kategorije pobijedio sam člana Cazina Arnela Macanovića jednoglasnom odlukom sudija na poene, a na isti način u finalu sam bio bolji od člana prijedorskog "Rodića" Nikole Ivkovića. U dosadašnjoj karijeri osvajao sam brojna priznanja i medalje, ali ovo mi je jedno od najdražih. U oba meča sam dominirao nad svojim rivalima i zasluženo sam ih savladao - naglasio je Jekić.

Pojedinačni je prvak Republike Srpske i BiH za 2014. godinu, a u ovoj godini imao je 21 meč u kojima je zabilježio 19 pobjeda, jedan poraz i jednom je boksovao neriješeno.

- Na Međunarodnoj reviji "Pulski velikani" osvojio sam zlatnu medalju i dobio pehar namijenjen najboljem stranom bokseru. Na manifestaciji "Zavičajni dani" u Ledincima kod Novog Sada osvojio sam prvo mjesto i pehar za najboljeg boksera. I na reviji u Mariboru bio sam bez premca u svojoj kategoriji i proglašen sam za najboljeg tehničara. U sklopu obilježavanja 40. godina Sportske dvorane "Borik" održanje prijateljski meč između Slavije i Željezničara iz Maribora u kojem je moj meč proglašen za najborbeniji, a osvojio sam i zlatnu medalju - nastavio je Jekić.

Uz sve to ovaj sportista rođen 30. novembra 1985. godine u Banjaluci na dvojnu registraciju nastupa za Bokserski klub Sesvete iz Zagreba u Evropskoj ligi i u dosadašnja četiri meča zabilježio je sve četiri pobjede.

Priznanje

Za Slobodana Jekića sama nominacija od strane matičnog saveza predstavlja veliku čast i obavezu.

- To što me Bokserski savez Republike Srpske kandidovao za ovu prestižnu manifestaciju, koja traje, dugo mi je veliki podstrek da nastavim da u narednim sezonama budem još bolji - rekao je Jekić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana