PREDSTAVLjAMO KANDIDATE Siniša Petković, strijelac Geofona iz Teslića: Blizu norme za Evropsko prvenstvo

V. R.
PREDSTAVLjAMO KANDIDATE Siniša Petković, strijelac Geofona iz Teslića: Blizu norme za Evropsko prvenstvo

Banjaluka - Kandidat Streljačkog saveza za Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske je Siniša Petković, član kluba Geofon iz Teslića.

Godina iza njega je bila dosta uspješna, a ovo mu je prvi put da bude predložen kao kandidat za Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske. Najznačajniji ovosezonski rezultat mu je prvo mjesto na međunarodnom turniru "Orion 2014" u Vinkovcima, gdje je pogodio 569 krugova. Osim toga osvojio je drugo mjesto na finalu kupa BiH, treće na Prvenstvu Republike Srpske. Najbolji je bio na tradicionalnim turnirima u BiH koji su se održavali u Visokom, Trebinju i Gacku. Zapažene rezultate bilježio je na Prvenstvu BiH, gdje mu je zamalo izmakla medalja. Zauzeo je peto mjesto, dok je bio šesti na međunarodnom takmičenju Gran pri Novog Sada. Stalni je član reprezentacije BiH već osam godina. Takmiči se u disciplinama vazdušni i mali kalibar pištolj na 50 metara.

- S obzirom na to da nismo imali nijednu zvaničnu pripremu tokom godine, a tu podrazumijevam da smo negdje trenirali u streljani, moram biti zadovoljan svim ostvarenim rezultatima ove godine. Smatram da sam mogao biti još bolji, ali uslovi to nisu dopuštali - rekao je Petković.

On je vrlo blizu toga da ostvari normu za Evropsko prvenstvo u Holandiji, koja je 571 krug za vazdušni pištolj. Nedostaju mu svega dva kruga i nada se da će to ostvariti na jednom od pet takmičenja koja ga još očekuju. Takođe, cilj mu je da u najskorijem roku ode u Kuvajt na takmičenje koje se održava u januaru naredne godine.

- Dobili smo poziv Kuvajta da odemo na takmičenje o njihovom trošku. Dvije djevojke i ja ćemo predstavljati reprezentaciju BiH. U nekom skorijem roku cilj je norma za EP u Holandiji. Nadam se da ću je uspjeti ispuniti i plasirati se na završnicu - zaključio je Petković.

Iznenađen kandidaturom

Siniša Petković je istakao da je pomalo iznenađen što ga je Streljački savez predložio za tradicionalnu akciju "Glasa Srpske".

- Smatram da ove godine nisam imao velika dostignuća, prije bih rekao da je trebalo da budem predložen kad sam oborio rekord u gađanju vazdušnim pištoljem. Ipak, čast i privilegija je biti dio izbora tako ugledne kuće kao što je "Glas Srpske". Satisfakcija je to za uloženi trud svih ovih godina, a primjer mladima da se bave nekim sportom - istakao je Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana