PREDSTAVLjAMO KANDIDATE Nenad Ritan, košarkaš KKI Vrbas: Rampa za rivale

D. R.
PREDSTAVLjAMO KANDIDATE Nenad Ritan, košarkaš KKI Vrbas: Rampa za rivale

Banjaluka - Član Košarkaškog kluba invalida Vrbas Nenad Ritan kandidat je za plaketu za izuzetne rezultate u sportu za invalide koja se dodjeljuje u okviru Izbora deset najboljih sportista RS, koji 59. put organizuje "Glas Srpske".

Za nosioca igre u ekipi Vrbasa 2013. godina bila je vrlo uspješna. Pored već standardnih titula u Prvenstvu i Kupu Republike Srpske, ekipa iz Banjaluke izgubila je finale NLB lige i najveća želja svih u klubu jeste da ove sezone konačno osvoje pehar namijenjen pobjedniku ovog takmičenja.

- Poslije utakmice za treće mjesto, koju smo izgubili prije dvije godine, prošle sezone smo bili u finalu ali nismo uspjeli. Ove godine želimo da napravimo još jedan korak i da konačno donesemo pehar Regionalne lige u Evropu. Za sada nam dobro ide, prvi smo na tabeli i nadam se da ćemo nastaviti u ovom ritmu. Sve snage smo usmjerili ka osvajanju ovog takmičenja, zato malo slabije stojimo u Ligi BiH, ali i tu imamo dovoljno vremena da popravimo plasman - rekao je Ritan.

U svim uspjesima Vrbasa Ritan je imao nemjerljiv doprinos, a ističe da će njegove partije biti još bolje kada mu stignu nova kolica.

- Uz velike napore mog kluba i predsjednika Marinka Umićevića, kroz idućih nekoliko dana dobiću profesionalna kolica, krojena po mojim mjerama. Nadam se da će moje partije biti na još višem nivou i da ćemo se na kraju sezone svi zajedno radovati osvajanju Regionalne lige - zaključio je popularni Banana, koji je dobio nadimak po svom zaštitnom znaku - blokadama.

Italija

Odlične partije u Vrbasu i dresu reprezentacije BiH sa kojom je osvojio drugo mjesto na Evropskom prvenstvu B divizije, nisu prošle nezapaženo pa se za Ritanove usluge interesuje nekoliko klubova iz Italije.

- Interesovanja postoje, ali još ništa konkretno nisam dogovorio. U Italiji je ovaj sport na profesionalnom nivou, imaju nekoliko odličnih klubova i odlazak na "čizmu" bio bi veliki izazov - rekao je Ritan.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana