PREDSTAVLjAMO KANDIDATE Nemanja Gordić, košarkaš Cedevite: Vodio Igokeu do odbrane titule

Milan Zubović
PREDSTAVLjAMO KANDIDATE Nemanja Gordić, košarkaš Cedevite: Vodio Igokeu do odbrane titule

Zagreb - Odličnim igrama u dresu Igokee prošle sezone Nemanja Gordić zaslužio je da bude prijedlog Košarkaškog saveza Republike Srpske za akciju "Glasa Srpske" Izbor deset najboljih sportista RS.

Rođen je u Mostaru 25. septembra 1988. godine i igra na poziciji plejmejkera. Trenutno je član zagrebačke Cedevite, a prije dva pomenuta kluba tokom karijere branio je boje Budućnosti, Rome, Azovmaša i Partizana.

- Ostao sam iznenađen kada sam saznao da me je Košarkaški savez Srpske nominovao za akciju "Glasa", jer zaista to nisam očekivao. Mislio sam da će Savez predložiti nekog drugog, ali sam srećan zbog ovoga, jer je i sama nominacija svojevrsna nagrada - rekao je Gordić.

Do sada je osvojio tri šampionske titule u tri države. Prvo je postao prvak Crne Gore, zatim Srbije i prošle sezone BiH.

- Nema ljepšeg osjećaja nego kad sezonu završite osvajanjem šampionskog pehara. Trofej sa Igokeom bio mi je treći u kolekciji i vjerujem da će ih biti još. Posljednja titula posebno mi je draga, jer sam do nje stigao među svojim ljudima i bilo je fenomenalno biti dio te ekipe koju su činili sjajni momci - izjavio je Gordić.

Trofej sa Igokeom osvojio je u finalnoj seriji plej-ofa protiv Širokog, kojeg su dobili ukupnim rezultatom 3:1, a odlučujuća pobjeda ostvarena je u Laktašima.

- Ova dvorana mi se pokazala kao srećna i do sada u njoj nisam izgubio nijedno finale. Prvo sam sa Partizanom osvojio Jadransku ligu, godinu poslije i prvenstvo BiH. Ipak, posljednja titula je imala neku posebnu draž, jer mi je u Laktašima bilo kao kod kuće, te se nikada ranije nigdje ovako dobro nisam osjećao, a igrao sam u nekoliko klubova. Na ličnom planu ispunio sam ono što sam očekivao, mada uvijek može bolje, jer je bilo gorih sezona - izjavio je Gordić.

Statistika

U Jadranskoj ligi bio je najbolji igrač Igokee i često je solo akcijama rješavao pitanje pobjednika. Za Aleksandrovčane je debitovao u trećem kolu ABA lige protiv Mega Vizure u Smederevu i odigrao je preostale 24 utakmice. Za prosječno 30,6 minuta na parketu postizao je 15,6 poena uz pet asistencija, te 2,5 skokova po utakmici. U Ligi 4 BiH, kao i utakmicama plej-ofa odigrao je 12 utakmica, na kojima je prosječno bilježio 12,8 poena, 2,1 skok i dvije asistencije za 24,1 minut na parketu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana