PREDSTAVLjAMO KANDIDATE Mladena Petrušić, atletičarka Glasinca iz Sokoca: Godinu obilježila rekordima i medaljama

Vasilije Radosavac
PREDSTAVLjAMO KANDIDATE Mladena Petrušić, atletičarka Glasinca iz Sokoca: Godinu obilježila rekordima i medaljama

Banjaluka - Atletičarku Glasinca iz Sokoca Mladenu Petrušić matični savez je predložio kao kandidata za Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske za 2014. godinu u tradicionalnoj akciji "Glasa Srpske".

Petrušićeva se bavi atletikom već dugi niz godina i stalni je član seniorske reprezentacije BiH. Godina na izmaku bila je vrlo uspješna za atletičarku Glasinca, jer je oborila niz rekorda Republike Srpske i BiH u sedmoboju, petoboju i skoku uvis.

- Prezadovoljna sam ostvarenim rezultatima u toku ove godine. Oborila sam četiri rekorda i ponosim se tim rezultatima, iako sam išla s ciljem da oborim samo jedan. Najznačajniji ovosezonski rezultat mi je osvojeno četvrto mjesto na prvenstvu Balkana u rumunskom Piteštiju, gdje je, nažalost, izostala medalja, ali nadam se da ću iduće godine imati još bolje rezultate, te da ću donijeti odličja sa najvećih takmičenja - rekla je Petrušićeva.

Na prvenstvu Balkana oborila je rekord BiH u sedmoboju, koji je popravila na pojedinačnom prvenstvu BiH i sada iznosi 4.760 bodova. Na prvenstvu Srbije u dvorani osvojila je prvo mjesto u petoboju sa 3.257 bodova, dok je u disciplini skok uvis na pojedinačnom prvenstvu Republike Srpske bila najbolja sa preskočenih 179 centimetara.

Mladeni je ovo prvi put da se nalazi među kandidatima za Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske.

- Nije mala stvar što sam se našla među 22 predložena imena. To je velika privilegija i čast, zbog čega sam jako srećna i ponosna. Ovo je nagrada za uspješnu sezonu koja je iza mene i veliki stimulans da u narednim godinama budem još bolja. Glavni ciljevi za sljedeću sezonu su mi da još više popravim rezultate u sedmoboju i skoku uvis - dodala je Petrušićeva.

Rezultati

Mladena Petrušić ove godine osvojila je prvo mjesto na pojedinačnom prvenstvu BiH u sedmoboju, koje je održano u Sarajevu. Bila je zlatna i na pojedinačnom prvenstvu BiH i RS u skoku uvis. Na prvenstvima Srbije u dvorani, koje je održano u Novom Sadu, Mladena je u disciplinama petoboj i sedmoboj takođe osvojila zlatne medalje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana