PREDSTAVLjAMO KANDIDATE: Mitar Mrdić, džudista trebinjskog Leotara: Srebrni na Evropskom kupu

Č. M.
PREDSTAVLjAMO KANDIDATE: Mitar Mrdić, džudista trebinjskog Leotara: Srebrni na Evropskom kupu

Trebinje - Kandidat Džudo saveza Republike Srpske za Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske je član trebinjskog Leotara Mitar Mrdić, koji je i ove godine imao vrijedna ostvarenja.

Najveći uspjeh ostvaren je ne Evropskom kupu u Beogradu, osvajanjem srebrne medalje, a osim toga vrijedi izdvojiti bronzu na Balkanskom prvenstvu, titulu šampiona Republike Srpske i BiH. Uz sve to na drugom takmičenju za Evropski kup bio je treći.

- Glavni cilj koji sam postavio na početku 2013. godine bio je ostvarenje visokog plasmana na Evropskom šampionatu za seniore, kao i Mediteranskim igrama. Na Evropskom prvenstvu od bivšeg prvaka Evrope Ukrajinca Šoroka izgubio sam poslije pet minuta borbe isključivo zahvaljujući sudiji, a na Mediteranskim igrama do deset sekundi prije kraja vodio sam na vazari - naglasio je Mrdić.

Da njegovi rezultati u ovoj godini ne budu bolji, "zaslužna" je povreda ramena, koju vuče već duže vrijeme.

- Oporavak ramena nije bio moguć bez operativnog zahvata, što jasno govori o samoj težini povrede. Uzevši u obzir predoperativni i postoperativni period, dodaću da sam bio primoran da skoro osam mjeseci provedem van trenažnog procesa - nastavio je Mrdić.

Najbolji plasman na Izboru sportiste Mrdić je ostvario 2008. godine, kada je izabran za najboljeg u Srpskoj.

- Šest puta sam bio među deset najboljih, ali mi se san ostvario te 2008. godine - dodao je Mrdić.

Porodica

Svi članovi porodice Mrdić usko su vezani za džudo. Otac Miodrag je bio uspješan džudista, danas je predsjednik Saveza BiH. Rođaci Aleksandar i Miljan su višestruki šampioni Srpske, sestra Mina je takođe bila osvajač medalja na jakim takmičenjima, a najmlađi brat Blagota se već ističe u svom uzrastu. O ogromnom talentu prerano preminulog brata Miloša mnogo je napisano i rečeno.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana