PREDSTAVLjAMO KANDIDATE Mitar Mrdić, džudista Leotara iz Trebinja: Balkansko zlato sija punim sjajem

Čedomil Mucović
PREDSTAVLjAMO KANDIDATE Mitar Mrdić, džudista Leotara iz Trebinja: Balkansko zlato sija punim sjajem

Trebinje - Član Leotara Mitar Mrdić je i ove godine prijedlog Džudo saveza RS za Izbor deset najboljih sportista naše republike koji 60. put organizuje "Glas Srpske".

Uspješni Trebinjac je i ove godine po rezultatima odskočio od svojih kolega. Mrdić se okitio zlatnom medaljom na Balkanskom prvenstvu koje je održano u njegovom rodnom Trebinju, a u domaćim okvirima je, takođe, bio bez konkurencije.

- Ove godine sam osvojio titule prvaka Republike Srpske i BiH, a na bh. prvenstvu sam proglašen za najboljeg takmičara. Kruna sezone je bilo osvajanje zlatne medalje na Balkanskom prvenstvu i titule vicešampiona na Evropskom kupu u Sarajevu. Učestvovao sam na Evropskom prvenstvu u Monpeljeu, ali nisam imao sreće sa žrijebom, jer sam naletio na višestrukog prvaka Evrope, osvajača svjetskih i olimpijskih medalja Uga Legrandea. Do minut prije kraja vodio sam sa vazarijem, a Francuz je čak imao i kaznu na neaktivnost, a onda tren neopreznosti i Legrande je postigao poen. I tako je za mene takmičenje završeno velikim razočaranjem - rekao je Mrdić.

Osvojeno balkansko zlato za njega ima poseban značaj, jer je ovaj uspjeh ostvaren u Sarajevu.

- Do finala lako sam pobijedio takmičare iz Turske i Rumunije, a u finalu pobijedio sam sa dva vazarija vicešampiona Mediterana, reprezentativca Srbije Ljubišu Kovačevića. Ovo takmičenje je bilo izuzetno jako i na njemu je učestvovalo osam država. Finansijska situacija nije mi dozvoljavala da nastupam na svim turnirima iz olimpijskog programa - nastavio je Mrdić.

Izuzetno je srećan što ga je matični savez ponovo predložio.

- Velika je čast naći se u društvu najboljih sportista Republike Srpske, a zauzeti mjesto među deset najboljih je poseban doživljaj. Nadam se da će mi se posrećiti i da ću poslije četiri godine pauze biti opet u odabranom društvu - dodao je Mrdić, koji trenutno na Fakultetu za fizičku kulturu priprema doktorat na temu džuda.

Šest puta na listi

Mrdić se do sada šest puta našao na listama najboljih sportista Republike Srpske. U izboru za 2003. godinu bio je sedmi, a godinu kasnije drugi. Na scenu se vratio 2006. godine kada je bio četvrti, da bi 2007. bio osmi, a 2008. godine najbolji sportista. Posljednji, šesti put na listi bio je 2010. godine, kada mu je pripala treća pozicija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana