PREDSTAVLjAMO KANDIDATE Miljana Antonić, stonoteniserka Prijedora: Prvi reket Republike Srpske

N. Đ.
PREDSTAVLjAMO KANDIDATE Miljana Antonić, stonoteniserka Prijedora: Prvi reket Republike Srpske

PRIJEDOR - Članica Stonoteniskog kluba Prijedor, Miljana Antonić, i ove godine našla se među kandidatima za jubilarnu 60. akciju Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske.

Po uzoru na svog oca Slavka Antonića, iskusnog zanesenjaka u "ping-pong", ulagala je u sebe, završila Farmaceutski fakultet u Banjaluci, "stažirala", ali i pored toga u 2014. godini postizala je zapažene rezultate, potvrdivši da je neprikosnovena u Srpskoj.

- Sa klupskom saigračicom Sanjom Milojica osvojila sam prvo mjesto u igri parova na pojedinačnim seniorskim prvenstvima Republike Srpske i BiH, a već po tradiciji STK Prijedor je trijumfovao u ekipnom Kupu RS. Pojedinačno bila sam drugoplasirana na šampionatima RS i BiH, te na seniorskom TOP 8, a trećeplasirana na prvenstvu države za "miks" dublove sa Anesom Alićem iz sarajevskog kluba Aladža - rekla je Antonićeva.

Kao kapiten ekipe, 28-godišnja uzdanica Prijedorčanki, predvodila ih je do drugog mjesta u Ligi BiH za sezonu 2013/2014, a kao trećeplasiranoj na seniorskoj rang-listi stonoteniserki BiH ostaje žal što, zbog finansijske besparice, nije imala mnogo internacionalnih iskušenja.

- Upravo iz tog razloga izdvojila bih i prvo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji na Međunarodnom turniru "Stens open 2014 - Velika nagrada Euroasfalta" u Sarajevu, kao i drugo mjesto na ekipnom Međunarodnom turniru "Kup Kras" u Italiji. Još imam motiva i vjerujem da sa iskustvom koje imam, mogu još dosta da pružim - naglasila je Antonićeva.

Krajem aprila i početkom maja na Svjetskom prvenstvu u Tokiju branila je boje reprezentacije BiH, koja se nadmetala u drugoj svjetskoj grupi.

Lista

Miljana Antonić se tri puta našla u odabranom društvu i sva tri puta bila je deveta (2007, 2008. i 2012. godine). Smatra da je velika čast za svakog sportistu naći se među kandidatima u prestižnom izboru "Glasa Srpske".

- Svojevrsna je satisfakcija, ujedno i veliko priznanje za svakog ko se nađe u tom društvu najboljih, prije svega zbog renomea same manifestacije. Lijepo je biti dio tog spektakla, a posebno predstavlja stimulans za mlade sportiste u njihovoj daljoj karijeri - naglasila je Antonićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana