PREDSTAVLjAMO KANDIDATE: Miljana Antonić, članica Stonoteniskog kluba Prijedor: Prvi reket Srpske

Nenad Đerić
PREDSTAVLjAMO KANDIDATE: Miljana Antonić, članica Stonoteniskog kluba Prijedor: Prvi reket Srpske

Prijedor - Članica Stonoteniskog kluba Prijedor Miljana Antonić i ove godine se našla među kandidatima za tradicionalnu 59. akciju Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske.

Djevojka, koja je 5. decembra napunila 27 godina, ovogodišnja je seniorska šampionka Republike Srpske, pojedinačno i u paru sa Danijelom Balić (na prvenstvu BiH bile su treće u igri dublova). Osvojila je klupska druga mjesta u Premijer ligi BiH i Kupu BiH, a treće u evropskom Kupu Krasa u italijanskom gradu Zgoniku.

- Zadovoljna sam ostvarenim rezultatima u godini na izmaku. Na seniorskom TOP 8 bila sam treća sa istim skorom kao i drugoplasirana Belma Bušatlić i na najboljem putu sam da dobijem poziv selektora seniorske reprezentacije BiH Igora Mihailovića za učešće na Svjetskom ekipnom prvenstvu, u aprilu 2014. godine u Tokiju. Ipak, preokupirana sam, da zajedno sa svojim klupskim drugaricama Danijelom Balić i Sanjom Milojica u Prijedor vratim titulu ekipnog prvaka BiH. Na dobrom smo putu jer u prvih šest kola imamo šest pobjeda - rekla je kapiten Prijedorčanki Miljana Antonić.

Pojedinačni dometi trenutno drugoplasirane igračice na bh. listi bili bi još bolji da nije i u završnoj fazi studija, pošto su joj preostala još dva ispita do okončanja Farmaceutskog fakulteta u Banjaluci. Sa epitetom prvog reketa Srpske našla se među uspješnim sportistima kojima je ove godine pasoše Srbije uručio premijer te zemlje Ivica Dačić.

- Generalno gledano, ne samo na ovim prostorima, već i državama okruženja, stoni tenis nema onu podršku društvene zajednice, koju, kao olimpijski sport zaslužuje. Ipak, u Srbiji najboljima je olakšano studiranje, manje su opterećeni i imaju više vremena za treninge i pripreme. Ovdje moram već razmišljati i o zaposlenju, jer se ne može egzistirati od bavljena "ping-pongom" - dodala je Antonićeva.

Deveto mjesto

Uzorna sportistkinja u odabranom društvu našla se već tri puta, 2007, 2008. i 2012. godine.

- Svaki put sam bila deveta i to mjesto kao da je rezervisano za mene. Međutim, velika je čast i samo se naći među kandidatima. Svako nominovanje doživljavam kao veliko priznanje stonoteniskom sportu i stimulans mladima da se bave ovim lijepim, ali i napornim sportom - naglasila je Antonićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana