PREDSTAVLjAMO KANDIDATE Milijana Mijatović, tekvondoista Sokola iz Bijeljine: Godina iz snova, a još mnogo želja

D. R.
PREDSTAVLjAMO KANDIDATE Milijana Mijatović, tekvondoista Sokola iz Bijeljine: Godina iz snova, a još mnogo želja

Banjaluka - Kandidat Tekvondo asocijacije Republike Srpske za Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske je članica Sokola iz Bijeljine Milijana Mijatović.

Iako se tek šest godina bavi ovom sportom, 19-godišnja djevojka iz sezone u sezonu napreduje krupnim koracima, a 2014. godina za nju je bila kao iz snova. Pored titula prvaka BiH i Republike Srpske, Mijatovićeva je osvojila jake međunarodne turnire u Derventi, Bijeljini, Šapcu, Sarajevu, a rezultat sezone ostvarila je u Mariboru, gdje se na Balkanskom prvenstvu okitila bronzanom medaljom.

- Stvarno sam prezadovoljna učinjenim. Posebno mi je draga ta bronza iz Slovenije, jer je turnir bio zaista jak i okupio sve takmičare sa Balkana koji vrijede. Bronzu sam osvojila i na Otvorenom prvenstvu Njemačke u Hamburgu, a malo mi je nedostajalo da isti uspjeh ponovim u Beču - rekla je Mijatovićeva.

Talentovana takmičarka vjeruje da je ovo samo početak njene dominacije na domaćoj sceni, a cilj joj je da se što prije počne boriti na najjačim turnirima i skupljati bodove za Olimpijske igre, te Svjetsko i Evropsko prvenstvo.

Pored trenera u klubu koji je jedan od najboljih u BiH, velike zasluge za njene uspjehe ima i rad sa učesnicom Olimpijskih igara u Londonu, reprezentativkom Srbije Draganom Gladović.

- Bez razmišljanja sam prihvatila njen poziv da joj budem sparing partner. Ona je tri godine starija od mene, a još mnogo iskusnija što se tiče takmičenja. Nepotrebno je pričati o djevojci koja je učestvovala na Olimpijskim igrama. Sigurna sam da ću mnogo napredovati s njom, a nadam se da ću jednog dana i ja učestvovati na Olimpijskim igrama - zaključila je Mijatovićeva.

Sport prije fakulteta

Iako je bila odličan đak i imala uslove da nastavi školovanje, Milijana Mijatović odlučila je da se u potpunosti posveti sportu i ne nastavi školovanje.

- Morala sam da se odlučim za jedno ili drugo i izabrala sam tekvondo. Pokušaću da napravim vrhunske rezultate, a za fakultet nije kasno ni za nekoliko godina - rekla je Mijatovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana