PREDSTAVLjAMO KANDIDATE Milan Babić, član Kik-boks kluba Tigar iz Gacka: Srebro sa Svjetskog kupa

D. P.
PREDSTAVLjAMO KANDIDATE Milan Babić, član Kik-boks kluba Tigar iz Gacka: Srebro sa Svjetskog kupa

Banjaluka - Član Kik-boks kluba Tigar iz Gacka Milan Babić predložen je od matičnog saveza kao kandidat za 60. tradicionalni izbor "Glasa Srpske", a najveći krivac za to su dobri rezultati koje je ovaj skromni mladić ostvario.

- Ovim sportom bavim se već deset godina, ali 2014. mi je bila najuspješnija do sada. Na prvenstvu Republike Srpske održanom u Prijedoru osvojio sam zlatnu medalju u lou-kiku, kategorija do 75 kilograma. Isti uspjeh ponovio sam i na prvenstvu BiH koje je održano u Gacku. Na oba takmičenja proglašen sam za najboljeg borca. Ovaj uspjeh dobija na težini kada se zna da mi je ovo bila prva godina u seniorskoj konkurenciji - naglasio je Babić.

Najveće dostignuće ostvario je u mađarskom Segedinu, gdje je u maju ove godine na Svjetskom kupu bio drugi i osvojio srebrnu medalju.

- U polufinalnom meču pobijedio sam Poljaka, a u finalu sam poražen od predstavnika Srbije Aleksandra Menkovića. Od njega sam izgubio i finale prvenstva Srbije, na kojem sam prije toga ostvario tri pobjede - rekao je Babić.

Sama nominacija Kik-boks saveza Republike Srpske za njega predstavlja veliku čast.

- Presrećan sam što je Savez baš mene izabrao. Kik-boks je prethodnih godina imao sjajnih rezultata, a sigurno je bez premca Draženko Ninić, koji je nama mlađima veliki uzor - nastavio je Babić.

Svjestan je da su i ostali sportisti, koji su kandidati da se nađu na listi deset najboljih u Republici Srpskoj za godinu na izmaku, imali odlične rezultate.

- Najvažnije je da se za mene i moju klub putem ove nominacije čulo. Nadam se da će to biti podstrek mladima u Hercegovini da se još više bave ovim sportom. Neće biti tragedija ako se ne nađem među deset, jer sam siguran da ću u narednim godinama postizati još bolje rezultate - dodao je Babić.

Rudar

Milan Babić rođen je 7. avgusta 1995. godine i završio je srednju metalsku školu. Već više od godinu zaposlen je kao rudar u sklopu Rudnika i Termoelektrane "Gacko".

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana