PREDSTAVLjAMO KANDIDATE: Mario Kojić, biciklista Modriče: Vladar drumova

Milan Zubović
PREDSTAVLjAMO KANDIDATE: Mario Kojić, biciklista Modriče: Vladar drumova

Banjaluka - Marija Kojića prvi put ove godine nominovao je Biciklistički savez Republike Srpske za manifestaciju Izbor deset najboljih sportista RS koju "Glas Srpske" organizuje 59. put zaredom.

Ove godine u kategoriji elit pobijedio je na svim trkama u BiH, postao drumski šampion Premijer lige BiH u pojedinačnoj konkurenciji i zauzeo prvo mjesto u generalnom plasmanu.

- Iako nisam odradio kompletne pripreme pred početak prošle sezone, uspio sam da pobijedim na svim trkama u BiH. Mislio sam da će ostali takmičari biti malo spremniji, ali nisam imao većih problema da dođem do trijumfa - izjavio je Kojić.

Kao najvrednije rezultate istakao je to što je postao šampion BiH, kao i učešće na Svjetskom kupu u Italiji.

- Titula prvaka države donijela mi je 110 UCI bodova uz još tri osvojena u Italiji tako da sam se jedno vrijeme bazirao samo na osvajanje UCI bodova. Oni su mi veoma bitni u karijeri, jer ako ih skupim dovoljno moći ću da nastupim na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine, što je moj veliki san - dodao je Kojić.

Član BK Modriča već je krenuo sa bazičnim pripremama za iduću sezonu, dok je za januar planirao da ode na more gdje su bolji uslovi za rad.

- Da bih izborio nastup na OI kao državni prvak moram da vozim UCI trke serije C1, C2 i C3 na kojima mogu stići do novih bodova. Prvenstveno želim da odbranim šampionsku titulu u BiH koju sam osvajao četiri godine zaredom. Uz to želim da se posvetim međunarodnim trkama na kojima ću pokušati da ostvarim što bolje rezultate. Imamo pozive da nastupimo na takmičenjima u Srbiji i Hrvatskoj, ali zbog loše finansijske situacije nismo u stanju da pozitivno odgovorimo na sve ponude koje dobijemo. Sponzore je praktično nemoguće pronaći i to je naš najveći problem - kazao je Kojić.

Nagrada

Nominaciju matičnog saveza za akciju "Glasa Srpske" shvatio je kao nagradu.

- Biciklistički savez ove godine prvi put nominovao me kao svog kandidata za Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske, tako da to doživljavam kao veliko priznanje za svoj dosadašnji trud. Očigledno je da su moji rezultati priznati i prepoznati. Oni su stvorili obavezu da ih barem ponovim, a i popravim iduće sezone - izjavio je Kojić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana