PREDSTAVLjAMO KANDIDATE: Marinko Matičić, Kik-boks klub Draženko Ninić: Šampion krunisan u Grčkoj

Darko Pašagić
PREDSTAVLjAMO KANDIDATE: Marinko Matičić, Kik-boks klub Draženko Ninić: Šampion krunisan u Grčkoj

Banjaluka - Član Kik-boks kluba "Draženko Ninić" Marinko Matičić kandidat je Kik-boks saveza Republike Srpske za ovogodišnju, 59. akciju "Glasa Srpske" Izbor deset najboljih sportista.

Za njegovu nominaciju najveću zaslugu ima zlatna medalja, koju je osvojio na Svjetskom prvenstvu u verziji Univerzalne kik-bokserske unije (UKC) u grčkom gradu Heraklio. U postojbini modernih olimpijskih igara, mladić iz Modriče bio je neprikosnoven u disciplini "K-1", kategorija do 65 kilograma.

- Na putu do svog najvećeg uspjeha imao sam tri prepreke, jer sam voljom žrijeba bio slobodan u osmini finala. U četvrtfinalu sam za rivala imao reprezentativca Srbije Sedada Bukvića, koga sam savladao prekidom u drugoj rundi. Poslije ove pobjede medalja je već bila osigurana, ali sam želio više. U polufinalu sam se sastao sa predstavnikom Kosova Dardanom Menikšijem. U sve tri runde sam bio bolji, a sudije su mi jednoglasno dodijelile pobjedu - rekao je Matičić.

U finalu ga je čekao branilac titule svjetskog šampiona Amerikanac ruskog porijekla Niko Cigaras.

- Sebi sam obećao da ću u finalu dati sve od sebe, pa šta bude. I tako je i bilo. U meč sam ušao oprezno, ali sam veoma brzo shvatio da ne treba da strepim od rivala. Krenuo sam agresivnije i do kraja meča sam stekao ubjedljivu bodovnu prednost, što mi je donijelo titulu svjetskog prvaka. To je trenutak koji se ne zaboravlja i pamti za čitav život - naglasio je Matičić.

Njegovi planovi za 2014. godinu su ambiciozni.

- Želim da nastupim na Evropskom prvenstvu u verziji Svjetske asocijacije kik-boksa (WAKO) i naravno da osvojim medalju. Nadam se da ću u tome uspjeti - dodao je Matičić.

Idol

Najveći idoli Marinka Matičića su dvojica kik-boksera koja su već bila na listama u tradicionalnoj akciji "Glasa Srpske".

- Draženko Ninić je proslavio ime našeg kik-boksa na svim svjetskim meridijanima. On mi je, uz Denisa Marjanovića, koji je u izboru za 2012. godinu zauzeo drugo mjesto, uzor - naglasio Matičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana