PREDSTAVLjAMO KANDIDATE Kristina Klačar, kandidat Sportskog saveza Me-Ne-Ra-Li: Cilj medalja u Los Anđelesu

G.S.
PREDSTAVLjAMO KANDIDATE Kristina Klačar, kandidat Sportskog saveza Me-Ne-Ra-Li: Cilj medalja u Los Anđelesu

Pale - Član udruženja "Sunce" iz Pala Kristina Klačar kandidat je Sportskog saveza mentalno nedovoljno razvijenih lica za Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske.

Ova svestrana sportistkinja rođena je prije 19 godina, a postiže izuzetne rezultate u atletici. U disciplinama 200 metara i skok udalj bila je bez premca u BiH, ali i šire. Tokom 2014. godine osvojila je prvo mjesto na Otvorenom prvenstvu Republike Srpske i na međunarodnom takmičenju Sportskih igara Oaze. Ovim uspjesima izborila je nastup na ljetnim Olimpijskim igrama, kojim je 2015. godine domaćin američki grad Los Anđeles. Na specijalnoj Olimpijadi (ljetne igre) osvojila je drugo mjesto na 200 metara i četvrto mjesto u disciplini skok udalj, dok je na juniorskom prvenstvu RS u Sokocu osvojila treće mjesto u skoku udalj u konkurenciji starijih juniora pojedinačno.

- Zadovoljna sam ostvarenim rezultatima u godini na izmaku, a sve zahvaljujući velikoj pomoći ljudi iz matičnog udruženja i mog trenera Milenka Vujinovića, ali i Sportskog saveza mentalno nedovoljno razvijenih lica Republike Srpske. Nadam se da ćemo imati dovoljno sredstava za pripreme i odlazak u Los Anđeles na takmičenje. Velika mi je želja da odem tamo i da se pokažem u najboljem svjetlu i vratim sa medaljom oko vrata - rekla je Klačareva.

Ova djevojka pored atletike ima zapažene rezultate i u stonom tenisu, boćanju i skijanju. Na državnom prvenstvu u Zenici osvojila je srebrnu medalju u stonom tenisu, kao i na Sportskim igrama Oaze, gdje je pored stonog tenisa pokupila i bronzanu medalju u dvoranskom boćanju.

- Pored atletike, za koju nemamo baš adekvatne i najbolje uslove, mnogo volim i stoni tenis. Tokom zime najviše igramo stoni tenis i sve mi bolje ide u ovom sportu, što pokazuju i moji rezultati - zaključila je Klačareva.

Škola

Poslije osnovne škole Kristina Klačar je završila i srednju školu i po zanimanju je kulinarski tehničar. Pored toga, aktivan je član udruženja "Sunce" i gotovo svakodnevno pomaže u radu i unapređenju uslova za rad ovog udruženja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana