PREDSTAVLjAMO KANDIDATE Katarina Jokić, teniserka Slobode iz Novog Grada: Biser bijelog sporta

PIŠE: Milan Zubović
PREDSTAVLjAMO KANDIDATE Katarina Jokić, teniserka Slobode iz Novog Grada: Biser bijelog sporta

Banjaluka - Katarina Jokić je kandidat Teniskog saveza Republike Srpske za ovogodišnju akciju "Glasa Srpske" Izbor deset najboljih sportista RS.

Nakon što je prije dvije godine bila na listi perspektivnih sportista koje stipendira Ministarstvo porodice, omladine i sporta Srpske, Katarina je pokazala da nije uzalud bila na toj listi pošto je ove godine stigla do prvih bodova na WTA listi, a sezonu je završila na 737. mjestu sa 21 bodom. Najbolji plasman na WTA listi bio joj je 604. mjesto krajem juna ove godine. Na ITF rang-listi zauzima 79. mjesto sa 384 boda.

- Pomalo sam iznenađena što sam baš ja nominovana za akciju "Glasa Srpske", ali to je priznanje matičnog saveza da cijeni moje rezultate koje sam napravila ove godine. Bila sam na listi perspektivnih sportista i sama nominacija među najbolje u Srpskoj potvrda je da napredujem u karijeri - izjavila je Jokićeva.

Kao najveći uspjeh u 2014. godini ističe osvajanje seniorskog ITF turnira u Šibeniku za uzrast do 18 godina, dok je u istoj konkurenciji igrala finale u Budvi. U juniorskoj konkurenciji osvojila je turnir u američkom gradu Bredentonu, Pančevu i Budimpešti (u singlu i dublu), a igrala je finala u Umagu, Firenci (obje konkurencije) i italijanskom Salsomađoreu.

- Trofej u Šibeniku moja je prva profesionalna titula u karijeri, koja me učinila veoma srećnom. To je bio veliki podstrek za dalje i nakon tog turnira odigrala sam još dosta dobrih mečeva. Ostaje žal što na pojedinim nisam stigla do još nekog trofeja jer sam imala prilike za to. Ipak, ne smijem biti nezadovoljna već moram da uvidim greške pa da ih ispravim - kazala je Jokićeva.

Katarina je rođena u Zrenjaninu 19. aprila 1998. i tenisom se bavi od šeste godine, a idoli su joj Žistin Enan Arden, te Rodžer Federer i Novak Đoković.

Pripreme u SAD

Trenutno se Katarina sa ostatkom svoje porodice nalazi u Majamiju, gdje trenira u akademiji "Evert" i sprema se za iduću sezonu.

- Smatram da sam dosta toga dobrog napravila ove godine i da ću u 2015. godini popraviti rezultate i osvojiti više turnira. Sigurno je da će biti mnogo teže nego do sada, ali imam volje i snage da nastavim predano raditi, pa će i rezultati doći - kazala je Jokićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana