PREDSTAVLjAMO KANDIDATE: Goran Maksimović, čuvar mreže Drine iz Zvornika: Veteran među stativama

D. G.
PREDSTAVLjAMO KANDIDATE: Goran Maksimović, čuvar mreže Drine iz Zvornika: Veteran među stativama

Zvornik - Golmana i kapitena Drine iz Zvornika Gorana Maksimovića predložio je Fudbalski savez Republike Srpske, kao kandidata za najboljeg sportistu 2014. godine u tradicionalnoj akciji koju 60. put organizuje "Glas Srpske".

Ovaj 36-godišnji fudbaler ovo priznanje zaslužio je sa razlogom, jer je svojim dugogodišnjim igrama doprinio da se Drina dva puta okiti titulom prvaka Republike Srpske, a jednom je to uradio sa Radnikom iz Bijeljine. Iako veteran, daje puni doprinos igrama Drine u Premijer ligi BiH, a prema onome što pruža, sigurno je da još ne razmišlja o kraju karijere.

- U Drinu sam stigao u proljeće 2009. godine kada se ekipa borila i izborila za prvi titulu prvaka Republike Srpske. Tada smo sa dosta napora stigli do titule, za razliku od prošle godine, kada smo bili ubjedljivi i praktično bez konkurencije osvojili drugu titulu. Draga mi je i titula sa Radnikom, koji sam takođe uveo u Premijer ligu - rekao je Maksimović.

Karijera ovog uzornog sportiste i vrsnog golmana počela je 1987. godine kada je zaigrao u pionirima Loznice. Prošao je sve selekcije ovog kluba, a zatim je nastavio karijeru u Jedinstvu putevi iz Užica, Radniku, Mačvi iz Šapca, ponovo u Loznici a onda se preselio na stadion kraj Drine. Iako u poodmaklim godinama, Maksimović brani kao mladić, a svojim igrama uliva povjerenje igračima odbrane. Kao dugogodišnji kapiten je omiljen među igračima i publikom u Zvorniku.

- Nismo u potpunosti zadovoljni učinkom u jesenjoj polusezoni. Bilo je nekoliko kikseva, naročito na domaćem terenu, ali smo zato bili dosta uspješni na strani. Imamo realne šanse da obezbijedimo opstanak u Premijer ligi, uz uslov da se pojačamo sa jednim kvalitetnim napadačem i igračem sredine terena - dodao je Maksimović.

Trener

U bogatoj karijeri Goran Maksimović je radio sa dosta trenera.

- Za moj razvoj je najzaslužniji Mile Milanović koji me je trenirao u ekipama Loznice, Mačve, Radnika i Drine. Moram istaći da sam radio i sa Mladenom Milinkovićem i u poslednje vrijeme sa Draganom Mićićem. Svima njima sam zahvalan na mojim igrama u različitim klubovima - rekao je Goran Maksimović.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana