PREDSTAVLjAMO KANDIDATE Goran Dojčinović, vozač Auto-moto kluba Profesional: Dijamantska kaciga Republike Srpske

Darko Ninković
PREDSTAVLjAMO KANDIDATE Goran Dojčinović, vozač Auto-moto kluba Profesional: Dijamantska kaciga Republike Srpske

Banjaluka - Kandidat Sportskog auto-moto saveza Republike Srpske za tradicionalnu manifestaciju "Glasa Srpske" Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske je Goran Dojčinović, član AKK "Profesional" Banjaluka.

Zahvaljujući dobrim rezultatima, koje je pružao tokom prethodne sezone, Dojčinović je zaslužio da se nađe među kandidatima za Izbor deset najboljih sportista. U prethodnoj sezoni postao je šampion Republike Srpske i BiH u auto-trkama na brdskim stazama.

Takmiči se od 1999. godine u disciplinama auto-trka na brdskim i kružnim stazama. U karijeri se popeo 48 puta na podijum, a šampionsku titulu Republike Srpske ponio je 17. puta, dok je titulu prvaka BiH osvojio 12 puta. U oba šampionata osvojio je tri "Zlatne kacige", a u njegovom vlasništvu se nalazi i "Dijamantska kaciga", koje je prva u istoriji auto-sporta u BiH.

Tri uzastopne titule šampiona ili tri titule u pet godina donose "Zlatnu kacigu". Da bi takmičar stigao do "Dijamantske kacige" neophodno je da osvoji tri zlatne, što predstavlja izuzetnu uspješnost i posvećenost u ovom sportu.

- Ova sezona mi je bila jedna od najznačajnijih, jer sam ostvario najveći cilj, a to je osvajanje "Dijamantske kacige". Bilo mi je potrebno 16 godina da dođem do nje, te sam iz tog razloga bio pod velikim pritiskom - rekao je Dojčinović.

U ovoj sezoni odvezao je pet brdskih trka i u svih pet zauzeo prvo mjesto. Titulu je obezbijedio već u četvrtoj trci, ali ga to nije opustilo da ne trijumfuje i u posljednjoj trci sezone koja za njega nije imala takmičarski značaj. Rekorder je na većini staza, a planovi za budućnost u vezi su sa međunarodnom scenom.

- Na domaćoj sceni ostvario sam sve što sam htio i mogao. Plan mi je da se takmičim u međunarodnim trkama ako uspijem da pronađem novac kojim bih to mogao i ostvariti. To bi bila prilika na kojoj bih predstavio klub, grad i Republiku - izjavio je Dojčinović.

Lista

Goran Dojčinović je bio u izabranom društvu na jubilarnom 50. izboru održanom 2004. godine, kada je zauzeo deseto mjesto.

- Pozdravljam manifestaciju "Glasa Srpske" koju smatram veoma dobrom i kvalitetnom. Ponosan sam što po drugi put imam priliku da se nađem među kandidatima za izbor sportiste godine i što me je Savez predložio. Ovo je potvrda mojih dosadašnjih rezultata i vremena koje sam posvetio ovom sportu - izjavio je Dojčinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana