PREDSTAVLjAMO KANDIDATE: Filip Adamović, kandidat Košarkaškog saveza RS: Sezona iz snova

Milan Zubović
PREDSTAVLjAMO KANDIDATE: Filip Adamović, kandidat Košarkaškog saveza RS: Sezona iz snova

Banjaluka - Mnogo godina čekao je Filip Adamović da njegova Igokea konačno prekine dominaciju Širokog u prvenstvu BiH i osvoji titulu, da bi to i dočekao u 2013. godini.

Dobre partije u dresu pobjednika prvenstva i osvajača Kupa BiH te prvoplasirane ekipe Jadranske lige preporučile su ovog vrsnog plejmejkera da ga Košarkaški savez Republike Srpske predloži kao svog kandidata za Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske.

- Iza Igokee je ostala sezona iz snova. Potajno smo se nadali dobrom nastupu u ABA ligi, da bismo na kraju sami sebe iznenadili osvajanjem prvog mjesta u ligaškom dijelu takmičenja. Možda poslije svega ostaje žal za propuštenom prilikom da zaigramo u finalu regionalnog takmičenja i izborimo nastup u Evroligi, ali i ovako smo prezadovoljni urađenim. Pored odličnih igara Igokee u ABA ligi, mene je najviše obradovala šampionska titula u BiH, koja nam je nekoliko puta bila nadomak ruke da bi nam na kraju izmicala - izjavio je Adamović.

Okončanjem sezone Adamović je odlučio da promijeni klub i oproba se u inostranstvu. Izbor je pao na šampiona Rumunije Asesoft kojeg sa klupe predvodi Banjalučanin Vladimir Arnautović. Sudbina je htjela da se upravo Adamovićev bivši i sadašnji klub sretnu u grupi E Evrokupa.

- Bilo je veoma neobično kada sam u Laktašima igrao protiv svojih prijatelja iz mog kluba, ali sam morao da se pomirim sa tim iako nije bilo lako - rekao je Adamović.

Priznao je da se silno obradovao kada je saznao da ga je Košarkaški savez Republike Srpske kandidovao za manifestaciju "Glasa Srpske" .

- Dobre igre koje sam pružao u dresu Igokee tako su dobile na težini. Ciljevi su mi da iduće godine nastavim tamo gdje sam stao sa Igokeom. Želim da sa svojim novim klubom osvojim prvenstvo Rumunije i nastavimo niz od tri vezane šampionske titule - istakao je Adamović.

Treba naglasiti i to da je Adamović potencijalni reprezentativac BiH.

Karijera

Adamović je rođen u Aleksandrovcu 1988. godine i karijeru je započeo upravo u Igokei te prošao sve mlađe selekcije. Košarkaški put zatim ga je odveo u Mladost (Mrkonjić Grad), Slobodu (Tuzla), Servicijum (Gradiška), Borac (Banjaluka), da bi se zatim vratio u matični klub. Prošle godine na listi deset najboljih sportista Republike Srpske našao se još jedan član Igokee Miloš Komatina, koji je zauzeo peto mjesto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana