PREDSTAVLjAMO KANDIDATE Dragan Sikima, košarkaš u kolicima: Predvodio ekipu do regionalne titule

D. N.
PREDSTAVLjAMO KANDIDATE Dragan Sikima, košarkaš u kolicima: Predvodio ekipu do regionalne titule

Banjaluka - Kandidat Saveza košarke u kolicima za Izbor deset najboljih sportista godine Republike Srpske je Dragan Sikima, član Košarkaškog kluba invalida Vrbas Banjaluka.

Svoj kvalitet potvrdio je ovosezonskim partijama koje je pružao i kojim se istakao kao jedan od ključnih igrača svoje ekipe. KKI Vrbas je aktuelni šampion regionalne NLB lige, a Sikima je bio jedan od najzaslužnijih igrača koji su Banjalučanima donijeli ovaj trofej.

- Osvojili smo regionalnu NLB ligu za sezonu 2013-2014, što je nemjerljiv doprinos za razvoj ovog sporta. Ove sezone nam je prvi put da branimo trofej najboljeg tima i mislim da je ovo odličan rezultat i ponosan sam na svoju ekipu - rekao je Sikima.

On je u protekloj sezoni sa klubom bio osvajač turnira u Banjaluci. Vrbas je kao jedan od prvih sportskih klubova invalida na području Republike Srpske izgradio svoje prepoznatljivo ime u regionu zahvaljujući svojim uspjesima. Kandidat za Izbor deset najboljih sportista je sa ovim klubom bio učesnik brojnih domaćih i međunarodnih turnira u Austriji, Češkoj, Sloveniji i uvijek se isticao kvalitetnom igrom.

- U mnogim međunarodnim turnirima ostvarili smo zapažene rezultate. Nastupam i za košarkaški klub u kolicima Bijeljina i član sam reprezentacije Srbije sa kojom ću nastupiti na Evropskom prvenstvu 2016. godine u Bihaću - zaključio je Sikima.

Nastupi za reprezentaciju Srbije predstavljaju potvrdu Sikiminih igara, a košarkaš je istakao da je učešće u jubilarnom 60. izboru sportiste veliko priznanje.

- Osjećam se zadovoljnim i ponosnim što me Savez košarke u kolicima izabrao da budem kandidat za manifestaciju Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske - izjavio je Sikima.

Semberija

Dragan Sikima proglašen je za najboljeg sportistu invalida regiona Semberije 2008. godine u organizaciji "Semberskih novina", kojima je to bio 31. put da biraju najboljeg regionalnog sportistu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana