PREDSTAVLjAMO KANDIDATE: Đorđe Tomić, bokser bijeljinskog Radnika: Kandidat za Rio de Žaneiro

I. S.
PREDSTAVLjAMO KANDIDATE: Đorđe Tomić, bokser bijeljinskog Radnika: Kandidat za Rio de Žaneiro

Bijeljina - Član bokserskog kluba Radnik iz Bijeljine Đorđe Tomić našao se među kandidatima za tradicionalni Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske.

- Početkom 2013. godine na seniorskom prvenstvu BiH ponovio sam uspjeh iz 2012. i okitio se po drugi put titulom prvaka, a žiri me je proglasio najboljim tehničarem prvenstva. Bio sam kandidat za odlazak na Mediteranske igre u turskom gradu Mesinu, ali promjenom AIBA pravilnika nisam mogao nastupiti, s obzirom na to da još nemam 19 godina. Međutim radujem se što su me Svjetska bokserska asocijacija i Međunarodni olimpijski komitet već registrovali kao olimpijskog kandidata za Igre u Rio de Žaneiru 2016. godine - naglasio je Tomić.

Ove godine osvojio je prvo mjesto u svojoj kategoriji na "Zlatnoj rukavici", a na ovom prestižnom takmičenju proglašen je za najboljeg tehničara.

- Za mene je to izuzetno priznanje, jer su ove godine na ovom veoma jakom međunarodnom turniru nastupili bokseri iz 22 zemlje. Uz sve to na više turnira u okruženju ove godine proglašavan sam najboljim bokserom turnira - dodao je Tomić.

Sama kandidatura među najbolje sportiste Republike Srpske je na njega ostavila izuzetan utisak.

- Poslije mukotrpnog rada i odricanja da bih postigao značajne rezultate, ukazala mi se prilika da učestvujem u izboru za najboljeg sportistu Republike Srpske. To znači da neko ipak prati ono što mi iz malih sportova ostvarujemo. To će mi biti dodatni stimulans u nastavku karijere - rekao je Tomić.

Pozivi

Svjetska bokserska asocijacija (AIBA) više puta ga je pozivala u kampove. Bio je u Predolimpijskom kampu u Velsu za igre 2012. godine, kao jedan od najperspektivnijih mladih boksera svijeta. Pružena mu je šansa da o njihovom trošku učestvuje u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Londonu 2012, iako je tada imao nepunih 17 godina.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana