PREDSTAVLjAMO KANDIDATE Đorđe Paštar, kuglaš Kozare iz Gradiške: Čunjevi padali kao od šale

D. N.
PREDSTAVLjAMO KANDIDATE Đorđe Paštar, kuglaš Kozare iz Gradiške: Čunjevi padali kao od šale

Banjaluka - Kuglaški savez predložio je Đorđa Paštara, najboljeg kuglaša Premijer lige BiH, kao kandidata za Izbor deset najboljih sportista godine Republike Srpske.

U godini na izmaku Paštar je 16. put postao prvak Republike Srpske u pojedinačnoj konkurenciji, 12. put zaredom, a osvojio je osmu titulu šampiona BiH. Uz sve to bio je najbolji igrač Premijer lige BiH. U proljećnom dijelu sezone 2013/14. imao je prosjek od 614 oborenih čunjeva, a u jesenjem dijelu šampionata u sezoni 2014/15. prosjek mu je 608,89, ali je i to dovoljno da bude na prvom mjestu.

- Osjećam se zadovoljnim i ponosnim što sam ponovo među kandidatima za tradicionalnu manifestaciju "Glasa Srpske". Iako sam mnogo puta bio među kandidatima, tri puta na listama, a 2004. godine i pobjednik, nova nominacija za mene predstavlja potvrdu dosadašnjeg rada i dobrih rezultata. Ovim sam dokazao sebi i drugima da sam u vrhu i da i dalje mogu da igram na visokom nivou - izjavio je Paštar.

Na turniru "Gradiška 2014" osvojio je prvo mjesto sa srušenih 668 čunjeva, što je novi rekord kuglane "Kozara", ali imao je i odličnih ostvarenja na međunarodnoj sceni.

- Svaki odlazak na neku smotru izvan BiH predstavlja veliki izazov, ali i priliku za novo dokazivanje. Tako je bilo i ove godine, a od vrednijih rezultata istakao bih onaj sa Svjetskog prvenstva u Brnu, gdje sam u konkurenciji 64 kuglaša iz 17 država bio 16. u generalnom plasmanu. Na istoj smotri zauzeo sam sedmo mjesto u disciplini sprint, gdje sam u četvrtfinalu poražen od rumunskog reprezentativca Lupua. U kombinaciji sam bio osmi sa 884 čunja. U kvalifikacijama na 120 hitaca srušio sam 656 čunjeva i zauzeo 16. mjesto. Poražen sam u šesnaestini finala i sa 622 čunja zauzeo 24. poziciju - naglasio je Paštar, koji na posljednjoj objavljenoj svjetskoj rang-listi od 16. oktobra ove godine zauzima 33. mjesto sa 1.505 bodova.

Jubilarni izbor

Đorđe Paštar više puta bio je kandidat za Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske, a tri puta se našao u odabranom društvu. U izboru za 1998. godinu bio je sedmi, godinu kasnije drugi, a prije deset godina, na jubilarnom, 50. izboru proglašen je za najboljeg sportistu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana