PREDSTAVLjAMO KANDIDATE: Darija Kitić, Streljački klub Geofon: Novi rekordi na nišanu

Milan Zubović
PREDSTAVLjAMO KANDIDATE: Darija Kitić, Streljački klub Geofon: Novi rekordi na nišanu

Banjaluka - Kandidat Streljačkog saveza Republike Srpske za tradicionalnu manifestaciju "Glasa Srpske", Izbor deset najboljih sportista RS, drugu godinu zaredom je članica SK Geofon iz Teslića Darija Kitić.

- Čast mi je što me je moj Savez ponovo kandidovao za Izbor najboljih sportista RS. Prošle godine osvojila sam osmo mjesto i to je bilo veliko priznanje za moj rad, a pošto sam opet nominovana znači da moji rezultati imaju težinu - izjavila je Kitićeva.

Teslićanka je bila članica reprezentacije BiH koja je učestvovala na Mediteranskim igrama ove godine u Mersinu na kojima je osvojila 11. mjesto u gađanju vazdušnom kao i 15. u gađanju malokalibarskom puškom.

- Bilo je to nešto novo za mene. Na veoma jakom takmičenju okupio se veliki broj takmičara na kojem je bilo teško doći do medalje. Moj najveći problem ogledao se u tome što sam išla bez trenera tako da moram biti zadovoljna postignutim rezultatima iako je moglo bolje. Vjerujem da ću na sljedećoj smotri zemalja sa Mediterana ostvariti mnogo bolji rezultat - dodala je Kitićeva.

Streljaštvom se počela baviti prije 11 godina u Geofonu. Trenutno drži pet rekorda Republike Srpske i tri BiH u različitim streljačkim disciplinama. Nosilac je sportskog zvanja internacionalni majstor strijelac. Ove godine na Evropskom prvenstvu u Danskoj bila je 49. na Internacionalnom takmičenju u Trzinu osvojila je šesto mjesto, a na takmičenjima u Splitu i Belom Manastiru zauzela je deseto mjesto. Kada su u pitanju dalji planovi oni su prvenstveno vezani za međunarodna takmičenja.

- Prva želja mi je da počne liga BiH i da nastavim popravljati rekorde, a voljela bih da na međunarodnoj sceni ostvarujem zapaženije rezultate - istakla je Kitićeva.

Partizan

Zbog nesuglasica u SS BiH sva takmičenja su otkazana tako da je Kitićeva prešla u beogradski Partizan za koji ponekad nastupa u Ligi Srbije.

- Dobila sam ponudu iz Beograda koju sam prihvatila jer kod nas nema takmičenja i to je ono što mi trenutno najviše nedostaje. Loše stanje sa finansijama uslovljava naša putovanja, tako da u Srbiju kao i ostala međunarodna takmičenja idemo kad imamo para - izjavila je Kitićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana