PREDSTAVLjAMO KANDIDATE: Branislav Obradović, rukometaš banjalučkog Borca m:tel: Odbranjena dupla kruna

Darko Pašagić
PREDSTAVLjAMO KANDIDATE: Branislav Obradović, rukometaš banjalučkog Borca m:tel: Odbranjena dupla kruna

Banjaluka - Odbranjena dvostruka kruna bila je razlog da Rukometni savez Republike Srpske kao kandidata za Izbor deset najboljih sportista u organizaciji "Glasa Srpske" predloži kapitena banjalučkog Borca m:tel Branislava Obradovića.

Kao i u nekoliko prethodnih godina, velikan iz Gospodske ulice imao je velikih finansijskih problema, ali to nije smetalo rukometašima ovog kluba da ponovo nadmaše konkurenciju. Nisu uspjeli da odbrane i treći pehar, jer su zbog nedostatka novca odustali od Kupa Republike Srpske.

- U ligi za prvaka osvojili smo prvo mjesto u konkurenciji sarajevske Bosne, Konjuha iz Zavidovića i zeničkog Čelika. Trebalo je da budemo domaćin finalnog turnira Kupa BiH, ali je on održan u Ljubuškom, gdje smo u polufinalu savladali Konjuh, a u finalnom meču domaći Izviđač. Na evropsku scenu nismo izašli, jer nije bilo novca za kotizaciju za nastup u kvalifikacijama za Ligu šampiona - istakao je iskusni rukometaš "crveno-plavih".

Uz sve to Obradović i drugovi su nastupili u SEHA Gasprom Južni tok ligi, gdje su osvojili deveto mjesto.

- U regionalnom takmičenju nastupamo i ove godine i ono je za nas praktično Liga šampiona, jer igramo sa objektivno, daleko jačim ekipama. Od deset učesnika šest je daleko kvalitetnije od nas, a pet ih je učesnik Lige šampiona - nastavio je Obradović.

Desni bek Banjalučana je istakao da je sama nominacija Rukometnog saveza Republike Srpske za "Glasovu" manifestaciju, koja će ove godine doživjeti 60, jubilarno izdanje, veliko priznanje.

- Ponosan sam što sam se našao među kandidatima, ali to ne smatram kao lično, već priznanje za cijeli klub, koji je ponovo blistao, uprkos nagomilanim problemima - dodao je iskusni rukometaš, koji je rođen 3. septembra 1979. godine u Jajcu.

Raniji izbori

"Glasova" akcija utemeljena je 1955. godine, a sve do 1991. birani su najbolji sportisti Bosanske Krajine. Od 1992. manifestacija je prerasla u Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske. U prethodna 22 izbora najboljih u RS rukometaši su imali dosta uspjeha. Nekadašnji član Boksita iz Milića Rada Dukić čak tri puta se našla u odabranom društvu. Ona je 1997. bila četvrta, 1998. druga, a 1999. godine osma. Po dva puta među najboljima su bili: Vesna Katić, Igor Pijetlović, Tanja Kekić i Dragana Knežević. Na prošlom izboru u odabranom društvu našao se rukometaš Borca m:tel Srđan Trivundža, koji je bio šesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana