PREDSTAVLjAMO KANDIDATE: Bojan Simić, automobilista AK Krankšaft: Gospodar brdskih staza

M. Z.
PREDSTAVLjAMO KANDIDATE: Bojan Simić, automobilista AK Krankšaft: Gospodar brdskih staza

Banjaluka - Član banjalučkog Auto-kluba Krankšaft Bojan Simić ove godine prvi put nominovan je za akciju Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske koju po 59. put zaredom organizuje "Glas Srpske".

Ove godine postao je šampion Republike Srpske i BiH na brdskim trkama u klasi "N 1" dok je u šampionatu Srbije osvojio treće mjesto.

- Sve trke i pobjede drage su na svoj način, ali se ove godine ističe slavlje na brdskoj trci u Kruševcu u klasama "N 1" i "H 12", gdje sam uspio da nadmašim izuzetno jaku konkurenciju. Godina na izmaku bila mi je najuspješnija u karijeri jer sam uspio da oborim pet rekorda u klasi "N 1" i veoma sam ponosan na ostvarene rezultate - izjavio je Simić.

Sve trke vozio je u "pežou 106" koji trenutno dorađuje pošto ga iduće sezone očekuje nastup na Balkanskom kupu u kojem će se takmičiti vozači iz zemalja bivše SFRJ.

- Trenutno sređujem automobil kojim ću se takmičiti u Balkanskom kupu i to će biti veliki izazov za mene, pošto se očekuje nastup svih najboljih vozača iz regiona. Takođe, nadam se da ću voziti kružne trke u šampionatu Republike Srpske i BiH koje su mnogo zanimljivije od brdskih, jer vidiš protivnika i znaš sa kime se "boriš" za poziciju. U sljedećoj godini želja mi je da ponovim rezultate iz 2013. dok ću dosta da se posvetim Balkanskom kupu koji treba da doživi svoje premijerno izdanje. Ukoliko dogovorim saradnju sa sponzorima, kupiću "hondu sivik" kojom bih mogao da se takmičim i na evropskoj sceni - rekao je Simić.

Finansije

Prema Simićevim riječima, automobilizam je skup sport koji osim novca zahtijeva mnogo odricanja i rada.

- "Pežo 106" koji ja vozim jedan je od jeftinijih u toj klasi, ali mnogo košta njegovo održavanje. Na primjer, jedna guma košta blizu 300 evra, a ove godine potrošio sam ih osam, dok me je odlazak na trku u Kruševac koštao 2.500 evra - dodao je Simić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana