PREDSTAVLjAMO KANDIDATE: Biljana Cvijanović, atletičarka Doboja: Bronza sa Balkanijade

Danijel Radujković
PREDSTAVLjAMO KANDIDATE: Biljana Cvijanović, atletičarka Doboja: Bronza sa Balkanijade

Doboj - Atletičarka Doboja Biljana Cvijanović drugu godinu zaredom imaće priliku da se nađe među deset najboljih sportista Republike Srpske, pošto je i ove godine kandidovao Atletski savez Republike Srpske.

Dobojka je ponovo iza sebe imala odličnu sezonu. Dominirala je na domaćoj sceni, a bilježila je i zapažene rezultate na međunarodnim takmičenjima. Cvijanovićeva je osvojila bronzanu medalju na Balkanskom prvenstvu koje se održalo u Staroj Zagori u disciplini 1.500 metara. Ona je istrčala vrijeme 4:17,43 minuta i postavila lični rekord. Tada joj je malo falilo da dođe i do sjajnijeg odličja, jer joj je prvoplasirana Amela Terzić pobjegla svega jednu sekundu. Na istom takmičenju Cvijanovićeva je bila četvrta u disciplini 3.000 metara stipl. Zapažen rezultat imala je i na Mediteranskim igrama u Mersinu kada je trku na 3.000 metara stipl završila na osmom mjestu sa istrčanim novim rekordom BiH (10:16,80 minuta). Takođe, bila je prva u Kupu Evrope u Banjskoj Bistrici na 3.000 stipl i druga u trci na 1.500 na istom takmičenju.

- Svakako da su mi najznačajniji rezultati sa Balkanskog prvenstva i Mediteranskih igara pošto sam pored dobrih rezultat istrčala i svoja najbolja vremena. Zadovoljna sam proteklom sezonom, ali nadam se da ću iduće imati još bolje rezultate. Glavni cilj mi je da istrčim normu za Evropsko prvenstvo koje se održava u Cirihu - kazala je Cvijanovićeva.

Ona je prošle godine u Izboru deset najboljih sportista Republike Srpske bila četvrta.

- Velika je privilegija što me Atletski savez ponovo kandidovao. Nije mala stvar naći se među kandidatima, a kamoli među deset najboljih u Republici Srpskoj. To je za svakog sportistu, pa tako i za mene, velika čast - dodala je Cvijanovićeva.

Neprikosnovena

Biljana Cvijanović protekle godine bila je neprikosnovena na takmičenjima u BiH. Osvojila je prva mjesta na Pojedinačnom prvenstvu BiH u krosu koje se održavalo u Sarajevu. Bila je zlatna i u disciplinama 800, 1.500 i 3.000 metara stipl na prvenstvu u Zenici. Takođe, najbolja je bila na Ekipnom prvenstvu BiH u Banjaluci na 3.000 stipl i na četvrtom međunarodnom atletskom mitingu u Zenici na 1.500.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana