PREDSTAVLjAMO KANDIDATE: Aleksandra Vidović, Odbojkaški klub Jedinstvo: Princeza među princezama

G.S.
PREDSTAVLjAMO KANDIDATE: Aleksandra Vidović, Odbojkaški klub Jedinstvo: Princeza među princezama

Brčko - Aleksandra Vidović rođena je 29. oktobra 1991. godine, a od 2009. godine članica je Ženskog odbojkaškog kluba Bimal Jedinstvo iz Brčkog. Igra na poziciji korektora primača i predvodnik je izuzetne generacije brčanskih "princeza".

- Minula godina je bila izuzetno dobra za mene, još da je bilo manje povreda, bila bi i uspješnija. Međutim i ovako sam zadovoljna, jer je moje Jedinstvo uzelo sve što se moglo uzeti u Republici Srpskoj i BiH. Pored toga bila sam izuzetno počastvovana što sam postala kapiten u klubu, ali i reprezentaciji. To je nagrada za igre - kazala je Vidovićeva.

Sportom je počela da se bavi u osnovnoj školi sa deset godina, a prve odbojkaške korake napravila je u ŽOK Modriča. Tu je prošla kroz pionirsku i kadetsku selekciju. Njena karijera krenula je uzlaznom putanjom prelaskom u redove brčanskih "princeza" prije četiri godine. Sa ovim klubom osvojila je pet puta Kup Republike Srpske, četiri puta uzastopno titulu šampiona BiH i tri puta Kup BiH. Značajan doprinos dala je uspjesima ŽOK Bimal Jedinstvo, koji je najbolji odbojkaški klub u Republici Srpskoj i BiH.

Standardni je član reprezentacije BiH, a nastupila je na Mediteranskim igrama 2009. godine, kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. i kvalifikacijama za šampionat svijeta 2013. Ove godine sa klubom je osvojila trostruku krunu, Prvenstvo i Kup BiH i Kup Republike Srpske. Odbojkaški savez RS proglasio ju je za najbolju odbojkašicu.

- Ponosna sam što mi je poslije moje nekadašnje klupske saigračice Dijane Vasić, koja je godinama bila neprikosnovena na odbojkaškim terenima u RS i BiH, pripala čast da se nađem u odabranom društvu. Kada sam 2011. godine prvi put zauzela treće mjesto u Izboru "Glasa Srpske", rekla sam da će mi to biti dodatni stimulans u nastavku karijere. Tako je i bilo i presrećna sam što sam po drugi put među laureatima - istakla je Aleksandra Vidović.

Planovi

Aleksandra Vidović se nada da će 2014. biti još uspješnija kako za nju tako i za Jedinstvo.

- Samo da nas igračice prati zdravlje, a rezultata i to onih pravih, će sigurno biti. Konačno smo zaigrale u Evropi i želimo da na kontinentalnoj sceni trajemo što duže - kazala je Vidovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana